Ønsker du en karriere inden for it-sikkerhed?

Truslen på it-systemer vokser sig større og større både i det offentlige og i private virksomheder. Hackere og andre it-kriminelle bliver nemlig dygtigere og dygtigere til at opdage alle de sikkerhedshuller, der hurtigt kan opstå i it-systemer.

Den alvorlige Cyber trussel gør, at man både i det offentlige og i private virksomheder, bliver nødt til at handle. It-sikkerheden på både mobile enheder og på PCer skal være i et særligt højt sikkerhedsniveau, og det kræver noget af dem, der skal implementere det.

IT branchen befinder sig i en rivende udvikling, og der bliver, grundet den lynhurtige teknologiske udvikling, hele tiden dannet nye forretningsområder og arbejdsopgaver. Det er også årsagen til, at IT branchen er en populær grænse, der næsten kan melde om jobgaranti.

Særligt it-sikkerhed er en af områder, hvor man virkelig oplever fremgang. Flere og flere eksempler på angreb som følge af for dårlig sikkerhed dukker op i medierne, og det får andre virksomheder til at være opmærksomme.

Hvis man ønsker en karriere inden for it-sikkerhed, kræver det naturligvis først og fremmest, at man er teknisk tænkende, og derudover findes der selvfølgelig også forskellige kurser og uddannelser, der kan understøtte det.

Uddannelse i it-sikkerhed

Hvis man blot ønsker en grundlæggende viden omkring sikkerhed i it-systemer, kan man med fordel tage en akademiuddannelse i IT og web, som er en del af akademiuddannelsen i informationsteknologi. Gennem akademiuddannelsen får man forståelse for, hvad it-sikkerhed indebærer. Derudover får man også et indblik i, hvor virksomheder oftest er mest sårbare.

Man får desuden et indblik i de strategier og procedurer, der er relevante for en virksomheds it-sikkerhed. Akademiuddannelsen kan tages som et fag i din uddannelse, eller som et kursus mens man er i job.

Hvis du derimod er gået universitetsuddannelsens vej, og har en bachelor inden for IT, kan du videreuddanne dig med en kandidat, hvor du kan specialisere dig i it-sikkerhed.

Jobmuligheder

Jobmulighederne er mange, når vi snakker om it-sikkerhed. Både mellemstore og store danske virksomheder har oftest egen it-afdeling, som også har til opgave at sikre virksomheden mod digitale angreb. Derfor vil man, med en uddannelse i it-sikkerhed, kunne få job i en hvilken som helst mellemstor eller stor virksomhed.

Man kan naturligvis også få job i it-virksomheder, som ofte fungerer som eksterne samarbejdspartnere for små og nogle gange mellemstore virksomheder. Mulighederne er mange inden for det private, men faktisk også inden for det offentlige.

Alle de offentlige systemer kræver et højt sikkerhedsniveau, da det indeholder ekstremt mange personfølsomme oplysninger. Særligt her bliver it-sikkerhed prioriteret i meget høj grad, og der vil derfor også her være jobmuligheder for it-fagfolk, som er specialiseret i sikkerhed.

Digitaliseringen er en stor del af vores moderne samfund. Vores vaner er ændrede, og vi bruger digitale enheder mere end aldrig før. Selvom det har skabt en stor trussel mod det offentlige og private virksomheder, har det altså også skabt en branche og et stort antal af arbejdspladser.

Truslen fra it-kriminelle er stor, og derfor er det nødvendigt at prioritere it-sikkerhed i enhver organisation – offentlig såvel som privat.