Sådan bliver du fysiologisk hundemassør

Sådan bliver du hundemassør

At blive hundemassør var måske ikke en mulighed, dengang man skulle beslutte sig for, hvilken uddannelse man skulle i gang med. Hundemassage og andre mere alternative behandlinger til hunde er nemlig først blevet populære gennem den seneste årrække.

Dyreklinikkers medarbejderstab består i dag ikke blot af dyrlæger, men favner i stedet bredt over forskellige medarbejdere med forskellige baggrunde og kompetencer.

Man oplever mange eksempler på, at massage af hunde har en positiv effekt på hundenes ve og vel. De rette behandlinger kan nemlig være med til at lindre smerter af forskellig art hos hunden og dermed give hunden et bedre liv af højere kvalitet.

Hunden siges at være menneskets bedste ven, og vi er villig til at gøre rigtig meget for vores hunde. Det er nemlig lige præcis menneskets store kærlighed til hunde, der har skabt en branche og et erhverv for hundemassage.

Uddannelse

Du kan blive hundemassørUddannelsen til fysiologisk hundemassør tager halvandet år. Uddannelsen er for det meste fordelt over op til femten weekender, og ender ud i både en mundtlig og skriftlig eksamen. Det er altså muligt at tage uddannelsen sideløbende med sit job. Nogle bruger blot uddannelsen som hundemassør til at kunne behandle sine egne kæledyr, mens andre bliver ansat på dyreklinikker, eller starter som selvstændig hundemassør efterfølgende.

Gennem uddannelsen lærer man om hundes bevægelsesmønster, og hvordan hundes kroppe er opbygget. Det er den viden, der giver hundemassører kompetencerne til at kunne mærke sig frem til de problemer, der kan opstå i hundenes krop og bevægeapparat.

En stor del af uddannelsen består desuden af fysiologi, anatomi og bevægelseslære. I fysiologidelen lægges der blandt andet vægt på hundenes kredsløb og fordøjelsessystem, mens der i anatomidelen lægges vægt på skelet, ledbånd, muskler og senere.

Hele uddannelsen er en kombination af teori og praktiske øvelser, og det kræver, at man arbejder med det praktiske og læser op på det teoretiske uden for de dage, hvor der er undervisning.

Gennem uddannelsen kommer man desuden omkring et bredt udvalg af emner heriblandt:

  • Indføling
  • Journalskrivning
  • Kundeteknik
  • Massage
  • Stresspunkter
  • Fysisk træning
  • Lovgivning og etik
  • Genetik

Det kræver det af dig

Du skal elske hunde for at blive hundemassørFor at være hundemassør er det først og fremmest vigtigt, at man har stor interesse for hunde og kærlighed til kæledyr generelt. Det er også en stor fordel, hvis man i forvejen har et stort kendskab til hunde, og kender til hundes generelle adfærd.

På den måde er man nemlig mere rolig, når man skal behandle, hvilket bevirker, at man kan fokusere fuldstændigt.

Der er ikke som sådan noget adgangskrav på uddannelsen, og det kræver ikke, at man i forvejen har uddannelser inden for faget. For at gennemføre skal man dog, som nævnt før, have en stor interesse for hunde. Derudover skal man have mulighed for at lægge mange timer i uddannelsen.

Der kræves nemlig nogle ting, inden man kan gå til eksamen. Det er ikke nok blot at have deltaget i undervisningen. Ofte skal man have masseret og udarbejdet journaler på minimum 50 hunde. Derefter skal man udvælge minimum fem journaler. Det er de journaler, man kommer op i til sin eksamen.