Stresset hverdag? Sådan får I mere tid som familie

Det er vigtigt at familien hænger sammen

Det er vigtigt at familielivet hænger sammen – for uden et velfungerende privatliv falder vi som mennesker fra hinanden. Det ses igen og igen i mellemklassen, at manglen på tid som familie og siden som voksne skaber store problemer i parforholdene, hvilket fører til den ekstremt høje skilsmisserate og dermed også uhyggeligt høje antal af skrøbelige voksne, der kæmper med stress og depression, når arbejdsmarkedet har allermest brug for dem.

Tips og tricks, der kan gøre hverdagen lettere for de pressede familier, er derfor mere end velkomne – og derfor bringer vi nogle af dem her. Det er små ting, man kan gøre, som kan frigive nogle halve og hele timer rundt omkring.

Planlæg ugens måltider og handl én gang om ugen

Saml ugens indkøb for at få mere tidEt af de råd, der gives igen og igen, er, at man skal handle én gang om ugen og planlægge sine indkøb og ugens madplan derefter. Det er nemlig én af de poster, der sluger mest tid i en hektisk hverdag: Den lange kø i supermarkedet.

At handle med børn i myldretiden er som et forhindringsløb: Man løber i zigzag og frem og tilbage mellem forskellige hylder og afdelinger, og man kan aldrig huske, hvad det er man skal næste gang. Sammenlagt bruger vi flere år af vores liv på at købe ind i supermarkedet.

Det er et væsentligt punkt at effektivisere på, og når man først har fået vanen ind under huden, giver det faktisk en stor ro i hverdagen at vide, hvad der står på menuen om aftenen, og ikke mindst slippe for at handle. Så er man pludseligt tidligt hjemme fra arbejde og har okay tid til madlavningen.

Så brug ugens tilbudsaviser til at koordinere indkøb. Forhold jer til, hvor mange liter mælk og kilo havregryn, familien bruger ugentligt, og sørg for at få det hele med – så får I mange flere timer til jer selv!

Udnyt mulighederne for e-handel

Handl online og få mere tid i hverdagenDer er utallige fordele ved at handle på nettet – og også nogle ulemper. For især børnefamilier og andre med en travl hverdag byder e-handel dog på et flertal af fordele, som kan være med til at lette presset i den travle hverdag, hvis man forstår at udnytte mulighederne.

E-handel kan også blive en tidssluger, hvis man sidder og shopper i timevis, fordi man bliver revet med af gode tilbud og det meget store udvalg, som altid er tilgængeligt. På nettet kan man nå at gennemse et langt større udvalg, end man kan i virkeligheden, når man skal bevæge sig fysisk rundt mellem varer og butikker.

Har man en plan, kan e-handel dog blive den nemme løsning, der får hverdagen til at glide lettere. Det kan være ved køb af børnenes næste tøjstørrelse, julegaver eller noget helt tredje. Der er desuden også kommet flere og flere spændende muligheder for at købe dagligvarer på nettet, hvis man gerne vil være helt fri for at gå i supermarkedet. Ulempen herved er dog prisen, som er ret anselig.

Et andet sted, hvor e-handel kan være særligt besparende er ved apoteket: Vidste du, at du kan handle på et online apotek? Det fungerer næsten ligesom det rigtige apotek, og du kan endda bestille receptmedicin ligesom du kan på apoteket. Brug e-handel på denne måde til at skabe luft i hverdagen!