Pelspleje til hunde: Sådan plejer du din hunds pels

pelspleje-på-hund

Hunden bliver ofte kaldt for menneskets bedste ven. Det skyldes, at din hund elsker dig betingelsesløst, er loyal og er der for dig, når du har brug for det. Netop derfor fortjener din hund også det bedste, og det gælder også i forhold til at give din hund den bedst mulige pleje.

Udover at give din hund det rette hundefoder, som indeholder alle de nødvendige vitaminer og mineraler, som din hund har brug for, er det også nødvendigt at give din hud den rette pelspleje. Hunde har brug for en god pelspleje både for at de kan føle sig godt tilpas, men også for at de kan opretholde en god body condition.

Det er derfor vigtigt, at du tager dig godt af din hunds pels, for at din hund kan få en flot og skinnende pels, føle sig godt tilpas og opretholde en god body condition, der kan medvirke til, at din bedste ven kommer til at leve et sundt og langt liv.

Sørg for den rette pelspleje til din hund

Hunde har forskellige behov for pelspleje, og hvordan du skal pleje din hunds pels afhænger derfor i høj grad af, hvilken type race din hund er. Har din hund en lang pels, kræver den ofte mere pleje end en hund med en kortere pels. Det skyldes, at den lange pels har det med at filtre sammen, og den kan derfor have brug for at blive børstet oftere.

De fleste hunderacer har brug for at blive børstet ca. en gang om ugen for at fjerne snavs og løse hår. Særligt hvis din hund fælder meget, kan det være nødvendigt at børste din hunds pels ofte. Har du derimod en hund med en korthåret pels, som ikke fælder og ikke kræver særligt meget pleje, kan du nøjes med at børste din hunds pels, når der er behov for det.

Her er det desuden vigtigt, at du bruger den rette børste, der passer til din hunds pels. Til en langhåret hund kan det være en god idé at bruge en karter, hvorimod en gummibørste er bedst til korthårede hunde.

Giv hunden et bad når det er nødvendigt

hund-faar-bad

Nogle gange bliver hunde beskidte, og det kan derfor være nødvendigt at give dem et bad. Det er dog vigtigt, at du ikke bader din hud for ofte, da det kan få konsekvenser for de naturlige olier, som hundens pels producerer for at beskytte hud og pels mod irritation og infektioner. Når du skal give din hund et bad, kan det være en god idé først at rede din hunds pels igennem med en børste.

Derefter skal du benytte shampoo og balsam, der er specielt velegnet til hunde. Mærket Frontline laver både shampoo og balsam, der giver pleje til din hund, uanset om din hund er langhåret, korthåret eller har sensitiv og følsom hud. Når din hund er blevet badet og vasket, kan du igen rede hundens pels igennem med en børste, så den bliver fin.

Tjek jævnligt for flåter, lus og lopper

Indimellem er det vigtigt, at du også sørger for at tjekke din hunds pels igennem for lopper, flåter og lus. Særligt her i forårsmånederne skal du jævnligt tjekke din hunds pels igennem for flåter, da forår og sommer er sæson for flåter. Hvis der sidder flåter i din hunds hud, er det desuden vigtigt, at du fjerner dem inden for et døgn, da din hund ellers kan blive syg, hvis flåten har borrelia. Flåter kan du eventuelt fjerne med en flåttang, så du er sikker på, at du får hele flåten med.

Hos Frontline kan du foruden shampoo og balsam også finde lægemidler, der hjælper med at forebygge lopper, lus og flåter hos hunde. Dermed er din hund godt beskyttet mod angreb, og du behøver ikke bekymre dig unødigt, når du skal gå en tur i skoven med din bedste ven.