Plej fødderne om vinteren

fødder i fodbadDet er ikke kun om sommeren, du har brug for at pleje fødderne. Også om vinteren har dine fødder brug for en kærlig hånd, hvis du gerne vil have smukke fødder året rundt.

Når du plejer fødderne om vinteren har du samtidig gjort en del af arbejdet inden sommer, så fødderne nemt er klar til sandalerne næste sommer.

Læs med her i artiklen, hvor vi giver dig gode tips til, hvordan du får pæne fødder – også om vinteren.

Brug en god fodcreme

Vinter og kolde tider er lig med varme uldsokker. Brug tiden foran fjernsynet fornuftigt ved at give fødderne en god gang fugtende fodcreme, og ifør dig herefter et par lækre, varme uldsokker. En god fodcreme fedter ikke, men skal fugte i dybden, så fødderne føles dejligt bløde. På apoteket online kan du få flere forskellige slags fodcremer, så du kan finde lige den, du synes bedst om. Det bedst du kan gøre er at smøre fødderne ind om morgenen. Når du gør dette, vil dine tørre fødder have mere fugt til at stå imod med i løbet af dagen. Dermed mindskes risikoen for tørre hæle og fødder.

Brug det rette fodtøj

Sommeren kan være hård ved vores fødder. Måske har du gået på bare tæer på sten eller haft dårligt fodtøj på i form af sandaler uden megen sål. Begge dele kan påvirke fødderne, så de får sprækker, hvis de belastes meget. Derfor er det vigtigt, at du i vinterperioden bruger nogle fornuftige sko og støvler, så du ikke gør mere skade end gavn for dine fødder. Det gælder bl.a. også dit valg af strømper. Her er det en fordel at vælge uldsokker frem for sokker af andet materiale. Uld lader hud og fødder ånde, og er derfor et af de bedste materialer, du kan vælge.

Plej fødderne med fodbad

De fleste synes om at få et fodbad, og det kan være en særlig god idé, hvis du ønsker at pleje dine fødder godt.  Et lunt fodbad med en lækker sæbe eller fodsalt kan gøre underværker for trætte og tørre fødder. Når fødderne er rene og lune, skal du tørre dem godt for at undgå svamp mellem tæerne. Sørg også for at klippe neglene lige, og smør evt. neglene ind i en god negleolie.

Har du meget hård hud på fødder og/eller hæle, skal du undgå at bruge en fodfil til at fjerne det med. En fodfil gør skaden værre, og vil derfor blot øge mængden af hård hud. I stedet kan du vælge at bruge en almindelig grydesvamp til at skrubbe fødderne med. Det giver en mild eksfoliering og fjerner nemt den tørre og døde hud, så du undgår, at det kommer igen.

Gå til en fodterapeut

dame til fodterapeutMåske synes du, at det virker mærkeligt at gå til en fodterapeut, men en fodterapeut kan hjælpe dig af med meget tør hud og revnede hæle. Har du ligtorne, er dette også noget du kan få hjælp af ved en specialiseret fodterapeut. Alternativt kan du tage til lægen, hvis du ikke vil gå til en fodterapeut.