Derfor skal du have en boligadvokat  

boligkøber og advokat Køb af ny bolig er en stor investering, både på det personlige, men i særdeleshed også på det økonomiske plan. Der er mange tanker og følelser forbundet med det at købe ny bolig, og det er derfor ikke noget, du beslutter på kort tid.

Har du ikke før købt bolig, kan det være endnu mere svært at finde rundt i, hvad du skal tage stilling til og hvorfor. Som førstegangskøber kan det derfor være en fordel at tage kontakt til en boligadvokat, som har forstand på boligmarkedet og som har erfaring med at rådgive om boliger. Nedenfor kan du læse om 5 gode grunde til, at du bør få en advokat med på råd, når du skal købe bolig.

Hjælper med forståelse af dokumenter

I en bolighandel er der som nævnt mange elementer at holde styr på – både for køber og sælger. Som førstegangskøber skal du kende til de forskellige begreber i salgsudstillingen, i tilstandsrapporten, købsaftalen og mange andre dokumenter. Disse begreber kan ofte være tekniske, og her kan en boligadvokat hjælpe dig. Her kan du få hjælp til  boligkøb ved en advokat En advokat inden for boligbranchen har erfaring med de forskellige dokumenter, og kan derfor give dig en grundig forklaring på de forskellige begreber. Det er en stor fordel, når du som køber ikke kender til, hvad du skal lægge mærke til. En advokat kan således give dig eller jer som par en større tryghed i boligkøbet.

Hjælper med forhandling

Udover at hjælpe dig med at forstå de forskellige dokumenter, så kan din boligadvokat også være behjælpelig med at forhandle med ejendomsmægleren. Advokaten fungerer som din køberrådgiver på din side, og forhandler derfor pris og aftaler i din interesse.

Mulighed for at få et advokatforbehold

Har du planer om at investere i en ny bolig? Med en boligadvokat kan du få indskrevet et advokatforbehold i din købsaftale. Med et advokatforbehold har du muligheden for at skrive under på kontrakten, og herefter drøfte detaljerne i kontrakten med din advokat. Hvis advokaten godkender aftalen, er din underskrift bindende. Kan aftalen ikke godkendes, har du mulighed for at komme ud af købet uden at give en forklaring til sælger. Dette er således en god måde at få et ekstra sæt øjne til at kigge på kontrakten og dermed sikre, at alt er opfyldt, som det skal være.

Undgå økonomiske konsekvenser og ansvar

Vælger du at købe en bolig uden en boligadvokat, kan det have store økonomiske konsekvenser for dig, hvis du ikke er opmærksom. Underskriver du eks. købsaftalen for herefter at fortryde, uden et advokatforbehold, kan det koste dig 1% af købssummen, som skal betales til sælger. Endvidere er det dit ansvar som køber ikke at overse noget vedr. boligen. Skulle det ske, at du har overset noget, enten med boligens tilstand, forsikring eller lign. kan det hurtigt koste dig dyrt, hvis der ikke er overblik og styr på tingene. Med en boligadvokat med som rådgiver, fralægges ethvert ansvar fra dig og over på din advokat.

Hjælper med tinglysning

tinglysning af skødeDet er ikke kun under købsprocessen, at boligadvokaten hjælper dig. Når I har købt en bolig, og handlen er gået igennem, er det bl.a. også advokatens ansvar at sørge for tinglysning af jeres nye bolig. Boligadvokaten er således med jer hele vejen rundt i en bolighandel, lige fra starten af, til når I beslutter jer for at købe, til handlen er endeligt afsluttet.