Gode tips til pleje af huden efter sommeren

Pleje af huden efter sommerferien

Sidste etape af sommeren står for døren, og lige om lidt nærmer vi os starten på efteråret. Det kan derfor være en god idé allerede nu at gå i gang med så småt at forberede huden på koldere temperaturer, blæst og kulde.

Efter en lang sommerferie med masser af sol, badning og ophold udenfor, oplever mange også, at de får mere tør hud, samtidig med at huden måske har taget skade af for meget sol uden tilstrækkeligt med solbeskyttelse.

Herunder giver vi dig gode råd til, hvordan du skal pleje din hud efter sommerferien, og inden efteråret for alvor starter.

Fjern de døde hudceller

Har du holdt en god og lang sommerferie, hvor du virkelig bare har slappet af og nydt livet, er det ikke sikkert, at du har haft hudpleje som din første prioritet. Er din hud samtidig blevet lidt tør efter flere dage i solen, kan det være en god idé at give huden nyt liv og få fjernet de døde hudceller.

Det kan du blandt andet gøre ved at bruge en enzympeeling eller syrepeeling, som hjælper med at fjerne de døde hudceller på en skånsom måde.

Giv huden masser af fugt

Når du har fjernet de døde hudceller, er det en god idé at give huden en masse fugt. Brug derfor en god fugtmaske, som trænger dybt ind i huden, og som kan give huden, den fugt og pleje den har brug for efter lidt for meget solbadning.

Har du meget tør hud, kan det også være en god idé at bruge en fugtserum morgen og aften, efter du har renset ansigtet, og inden du påfører din ansigtscreme.

Plej dine solskader

Solskader efter sommer

Ophold i solen uden tilstrækkelig beskyttelse kan give solskader som for eksempel pigmentforandringer og karsprængninger. Derfor er det naturligvis vigtigt altid at huske solcremen, når du skal opholde dig udenfor.

Har du ikke altid været lige god til at huske solcremen, vil det typisk være, når du er kommet tilbage fra ferien og sommeren er ved at nå sin vejs ende, at du vil kunne se, hvor meget din hud har taget skade. Efter sommeren er mange nemlig også mere opmærksomme på, om huden har taget skade af solens stråler.

Hvis du har fået pigmentpletter som konsekvens af for meget solbadning, kan det være en mulighed at bruge forskellige cremer og serum, som kan lysne huden, så pigmentpletterne ikke er så tydelige. Alternativt kan du prøve IPL laser, der også kan lysne pigmentpletterne.

Skift til federe cremer

Efter sommeren og i takt med at efteråret så småt nærmer sig, er det en god idé at skifte de lette sommercremer ud med lidt federe fugtighedscremer. I efteråret har huden brug for mere fugt og pleje for at undgå, at huden udtørrer og bliver rød og irriteret.

Vælg derfor lidt federe cremer, som indeholder hyaluronsyre, der giver masser af fugt, eller som indeholder e-vitamin, c-vitamin eller andre antioxidanter. Disse ingredienser hjælper nemlig med at reparere skaderne i huden, og giver samtidig god beskyttelse.

Har du meget tør hud, kan du også overveje at bruge en olie under din ansigtscreme. Har du derimod fedtet hud, eller hud som har tendens til at stoppe til, kan det være, at du skal holde lidt igen med meget fede cremer og i stedet bruge en lettere creme med en god fugtserum under.