Resorb er et godt valg, når du har tømmermænd

to-personer-skaaler-i-alkohol

Efteråret og vinteren byder for mange på både fester, julefrokoster og på et tidspunkt også et brag af en nytårsfest. Det indebærer ofte god mad, men også alkohol i mange mængder, der kan give grumme tømmermænd dagen efter.

Vil du gerne have gode råd og tips til, hvordan du slipper for tømmermænd, så læs med her.

Hvorfor får man tømmermænd

Indtager du store mængder alkohol eller alkohol med store mængder metanol, kan du risikere at vågne op næste morgen med tømmermænd.

Næsten alle alkoholiske drikke indeholder både ethanol og metanol. Metanol kaldes også træsprit, og er det stof, der forgifter kroppen og giver tømmermænd, mens ethanol er det stof, der virker berusende. Metanol er længere tid om at nedbryde end ethanol, og derfor starter tømmermændene først længere tid efter, at du har drukket den sidste genstand.

Der er forskellige mængder metanol i forskellige slags alkohol. Hvis den type alkohol du drikker indeholder en stor mængde metanol, kan du derfor godt komme ud for at vågne op med tømmermænd dagen derpå, selvom du kun har indtaget små mængder alkohol.

Det kan du gøre for at undgå tømmermænd

Hvis du gerne vil slippe for alt for mange tømmermænd dagen efter en festlig aften, julefrokost eller nytårsfest, er der nogle ting du selv kan gøre, både inden du drikker alkohol, imens og efter.

Inden du drikker alkohol

For at undgå at vågne op med slemme tømmermænd dagen derpå, kan det være en god idé at drikke en masse vand – også inden du begynder at drikke. Derudover er det vigtigt ikke at drikke på tom mave, da alkohol på tom mave løber hurtigere ud i blodbanen og får din alkoholprocent til at stige hurtigere.

Mens du drikker alkohol

Imens du drikker alkohol, kan det desuden være en god idé at drikke et glas vand for hver genstand. På den måde kan du sikre, at du får nok væske i kroppen.

Et andet tip til at forebygge tømmermænd imens du drikker, er ved at drikke lys sprut. Mørke drikke indeholder mere metanol og congener end lyse drikke, som er de stoffer, der kan give slemme tømmermænd. Hvis du gerne vil forebygge tømmermænd, kan det derfor være en god idé at skifte rødvinen ud med hvidvinen eller rommen og whiskyen ud med vodka eller gin.

mand-med-toemmermaend

Efter du har drukket alkohol

Når du har drukket alkohol, bliver kroppen dehydreret. Det skyldes, at alkohol er vanddrivende, og at du derfor tisser mere væske end du drikker. Efter du har drukket alkohol, men inden du går i seng, bør du derfor også drikke to store glas vand. Det kan være med til at give dig knap så mange tømmermænd og hovedpine dagen efter.

Efter en tur i byen med masser af mængder alkohol har kroppen desuden brug for salt. Mange vælger derfor den fede mad med salt til dagen derpå. Det er dog ikke altid, at fed mad er godt at indtage, efter du har drukket alkohol, da det kan gøre en eventuel kvalme værre. Spis derfor i stedet bananer, suppe eller yoghurt.

For at genoprette væske- og saltbalancen kan du desuden vælge at tage Resorb. Har du svært ved at huske at drikke tilstrækkeligt med vand inden eller imens du drikker alkohol, eller vil du dæmpe tømmermændene, kan væskeerstatning fra Resorb være en god hjælp. Resorb er kosttilskud i form af brusetabletter, der forbedrer dit væskeoptag, og modvirker indtørring og dehydrering ved at tilføre salt og væske til kroppen.

Hvis du husker det, kan det desuden være en god idé at tage kosttilskuddet nogle dage op til en kommende fest, hvor du ved, at du får meget alkohol for at forebygge dehydrering og tømmermænd.