Sådan er du sikker på, at dine juleforsendelser når frem

juleforsendelser

Fysiske julekort er efterhånden et sjældent syn, og er blevet erstattet af sms’er, e-mails eller e-kort, som kan sendes til jul, nytår eller fødselsdag via e-mail.

Det tager tid både at skrive et julekort for ikke at nævne den tid det tager at sende julekortet afsted med posten. Alligevel er der et eller andet nostalgisk og hyggeligt over at sende og modtage et julekort, og selvom brevet måske er så småt ved at uddø, er der stadig nogle, der fastholder traditionen med at sende fysiske julekort med en personlig hilsen, som kan sprede julestemning hos modtageren.

Men selv, hvis du ikke sender julekort til dine nærmeste, kan det være, at du alligevel har nogle julegaver eller andre forsendelser, der skal sendes afsted med posten op til jul. Uanset om du er til julekort eller du skal sende julegaver med posten, er det vigtigt, at du sørger for en korrekt adressering, så pakken kan nå frem til den rette modtager.

Det skal du huske, hvis du sender breve eller pakker til jul

Julen er hjerternes fest. Det er den tid på året, hvor vi samles om julebagningen, julepyntningen og julehyggen, og dem som vi ikke ser i julen, skal naturligvis ikke glemmes. De får et julekort eller en julegave, der kan sprede glæde og julestemning i deres hjem.

De fleste synes, at det er dejligt at få en julehilsen – uanset om det er i form af et flot julekort eller en lille julegave. Men hvis du ikke adresserer korrekt, kan du risikere, at pakken eller brevet aldrig når frem, og det ville være rigtig ærgerligt. Det er derfor vigtigt, at du sørger for. at adresseringen er korrekt – både modtager- og afsenderadressen.

Husk desuden at sende brevet eller pakken afsted i god tid. Almindelige breve er fremme senest 5 hverdage efter, det er blevet lagt i postkassen. Det vil sige, at for at få julekortet frem til jul, skal du have sendt brevet afsted senest d. 16. december. Benytter du dig af et quickbrev, som koster lidt mere at sende, og som skal sendes fra posthuset, kan du vente med at sende brevet til d. 20. december.

Pakker skal ligeså sendes fra posthuset senest d. 20. december for at pakken kan nå frem til jul. Hvis du sender din pakke fra en pakkeboks, er det dog d. 19. december, du senest skal sende din pakke afsted.

konvolut-og-frimaerke

Sådan skrives modtager- og afsenderadressen

Modtageradressen skal skrives foran på brevet eller pakken med en mørk skrift og stå på en lys baggrund. Sender du et brev, kan du derfor oftest skrive med en mørk tusch eller kuglepen direkte på brevet, hvorimod det kan være nødvendigt at skrive på en label, hvis du sender en pakke, som derefter klistres på pakken.

Skriv navn, adresse, postnummer og by på hver sin linje, sådan at informationen står på tre linjer. Sender du til en person uden for Danmark, skal du desuden huske at skrive landenavnet på den fjerde og sidste linje. Sørg for at adressen står tydeligt og er i samme læsbare skrifttype og størrelse.

Afsenderadressen skrives bag på brevet eller på pakkens forside, hvor den placeres i øverste eller nederste venstre hjørne. Afsenderadressen skal helst stå på én linje og have en mindre skriftstørrelse end modtageradressen.

Til dig, der sender mange julekort

Er du en af dem, der holder fast ved den gamle tradition og skriver og sender mange julekort afsted hvert år, kan du garanteret nikke genkendende til, at det er et stort arbejde. Hvis du gerne vil tage noget af presset fra skuldrene, kan det være, at du skal overveje at få professionel hjælp. En distributionsvirksomhed kan hjælpe dig med både kuvertering og adressering.

På den måde kan du slippe for det store besvær med at lægge julekortene i kuverter og trykke eller skrive adresserne på hver enkelt konvolut, men kan lave det, som du synes er hyggeligt; at skrive personlige hilsner i julekortene.