Sådan passer du godt på din hud i vinterperioden

pige-varmer-sig-i-vinterkulde

Vinterhalvåret er over os, og det betyder, at frost og kulde lurer lige om hjørnet. Det er derfor også blevet den tid på året, hvor vi er nødt til at pakke os ind i varme jakker, huer, handsker og halstørklæder for at beskytte vores krop mod kulden.

På grund af kulden og den tørre luft er vores hud særligt udsat om vinteren. Særligt huden i ansigtet er udsat, fordi vi ikke kan dække den til ligesom resten af kroppen. Derfor er det også vigtigt at beskytte huden i ansigtet særlig godt i vinterhalvåret.

Få fire gode tips til, hvordan du passer godt på din hud i vinterperioden, så du undgår en tør, skællende og kløende hud og røde, frostbidte kinder.

Undgå de varme bade

Varmt vand vasker hudens naturlige olier væk og udtørrer den. Drop derfor de lange, varme bade, selvom de kan føles både rare og tiltrækkende, når det er koldt og mørkt udenfor, og tag kortere bade i lunkent vand. På den måde undgår du, at din hud er tør og dehydreret, når du træder ud af badet.

Samtidig skal du også undgå at vaske dit ansigt i varmt vand, da din hud i ansigtet vil reagere på samme måde. Brug i stedet lunkent vand og dup forsigtigt ansigt i et tørt og rent håndklæde efterfølgende. Så bliver huden ikke rød og irriteret.

Luft ud og skru ned for varmen

Den tørre luft, som er meget fremtrædende om vinteren, har en negativ indvirkning på huden. Både den tørre kolde luft udenfor, men også den varme tørre luft indenfor påvirker huden. Samtidig kan store temperaturforskelle fra ude til inde have en negativ indvirkning på huden og gøre din hud tør.

Det kan derfor være en rigtig god idé at sørge for at lufte ud et par gange om dagen og ellers sørge for at holde stuetemperaturen nede på omkring 20-22 grader. Så undgår du, at din hud tørre ud på grund af et tørt indeklima eller tager skade af alt for store temperaturforskelle.

pleje-mod-toer-hud

Husk solbeskyttelse

Solens stråler er skarpe – også om vinteren. Sørg derfor for at beskytte din hud mod vintersolens stråler med solbeskyttelse i en høj faktor.

Skal du på skiferie, er det især vigtigt, at du husker at smøre dig ind i solcreme i en høj faktor, da solen er meget skarp i de høje bjerge og på de snedækkede pister. Du kan derfor meget hurtigt blive skoldet dér, hvor du ikke er dækket til, hvis ikke du passer på.

Beskyt din hud med en god creme

Kulde og frost gør huden tør og øger risikoen for, at din hud skæller og revner. Det er derfor vigtigt, at du bruger en god, fed creme, der kan trænge godt ind i huden og give den masser af fugt og beskyttelse.

Hudplejemærket Locobase har udviklet en række cremer til meget tør hud, der indeholder fedtstoffer, som sikrer din hud optimal beskyttelse mod udtørring. Samtidig hjælper cremerne med at genopbygge hudens barriere og fremmer reparationsprocessen i huden.

Cremerne fra Locobase kan både bruges i ansigtet og på kroppen, så din hud er godt beskyttet igennem hele den kolde vinterperiode.