apotek online

Sådan passer du på din babys hud

 

Babyhud er noget af det mest sarte der findes. Men selvom markedet boomer med alverdens babyprodukter, er det ikke nødvendigt at pleje din babys hud, medmindre der forekommer et decideret hudproblem såsom eksem, tørhed eller rødme i bleområdet. Når du går hjemme på barsel, kan du finde dine babyprodukter fra dit apotek online, så du på forhånd ved, hvad du skal gå efter og dermed koordinere din gåtur med barnevognen.

Du tænker måske, hvordan kan det være, at min babys hud ikke har behov for creme? Grunden til dette er, at babyers hud indeholder langt flere talgkirtler end voksnes, netop for at kunne holde sig naturlig fugtig og smidig.

Når du bader din baby

Spædbørn bør ikke komme i bad særlig ofte, og de har ikke behov for at blive vasket med sæbe. I starten er det fint at etagevaske med en lun vaskeklud. Når du bader din baby i badekar, kan du hælde et par dråber babybadeolie i for at udgå udtørring af huden. Husk badevandets rette temperatur for at undgå, at baby enten brænder sig eller får det for koldt. En temperatur på 35-37 grader er fint. Vandet må IKKE være over 38 grader, så bliver det for varmt. Hvis din baby lige har haft afføring inden badet, skyller du babyens bleområde rent, eventuelt med bruseren, inden baderutinen påbegyndes. Det samme gør sig gældende, hvis uheldet er ude, mens baby ligger i badekarret. Så er du nødsaget til at udskifte vandet og starte forfra.

Har din baby fået tør hud eller eksem?

Hvis din babys hud føles tør og irriteret, kan du supplere med en specialcreme til tør hud. Det samme gør sig gældende, hvis du mistænker eksem. For at undgå uønsket kemi og parfume skal du huske at vælge en creme, som er specieludviklet til babyhud. Husk altid at kontakte lægen, hvis tilstanden forværres.

Pleje ved bleskift

På et eller andet tidspunkt vil din baby få en rød bagdel. Nogle får det i større grad end andre alt efter, hvor sart huden er. Det bedste er at vaske med vand, men sommetider skal der ekstra pleje til. På apoteket findes specielle vaskecremer som neutraliserer, beskytter og fremmer helingen af huden. Når du har vasket din baby i bleområdet, skal du sørge for, at området får luft og lov til at tørre helt. Bagefter er det en god ide at smøre med zinksalve, som lægger en beskyttende hinde på huden og dermed fremmer hudens heling. Som en god tommelfingerregel skal du skifte din babys ble hurtigst muligt for at undgå, at rødmen i bleområdet forværres.

apotek online

Vinter- og sommerpleje til den sarte hud

Om vinteren er det en god ide at supplere med en fed creme til at smøre på babys kinder, når det er sovetid i barnevognen. Kulden får blodkarrene til at trække sig sammen, hvilket kan resultere i røde og ru kinder.

Om sommeren behøver spædbørn og babyer, som endnu ikke kan kravle eller gå, ikke at blive smurt ind i solcreme. Ifølge Sundhedsstyrelsens anbefalinger, bør små børn under 1 år ikke opholde sig i solen. I stedet skal de holdes i skyggen og være iklædt solhat og løst dækkende tøj. Hvis I opholder jer på stranden, kan det dog være en god ide at smøre babys kinder, næse og håndrygge ind med lidt solcreme for at undgå genskin fra havet og det hvide sand.