installation af varmepumpe

Tips til renovering af boligen

 

Det er blevet meget moderne at renovere sin bolig, når man har købt hus. Som udgangspunkt vil de fleste gerne sætte sit eget præg på hjemmet, også selvom det nuværende hus er fuldt ud funktionsdygtigt. Det kan være en af væggene, som skal flyttes, så I kan få det køkken-alrum, som I altid har drømt om. Udover at få drømmeboligen følger der andre gevinster med en renovering. Boligens værdi øges med de rette ombygninger og energiinstallationer, hvilket gør det lettere at sælge boligen igen. 

Som førstegangkøbere kan det være overvældende, hvor meget der skal tages stilling til. Der er både love som skal overholdes, og nogle gange er man nødsaget til at gå på kompromis, hvis drømmescenariet ikke kan indfries. Læs vores tips omkring hvad I skal tænke med ind i overvejelserne, når I beslutter jer for at renovere boligen.

Planlægning

Start med grundigt at overveje hvilke ændringer I ønsker at foretage i huset. Ligesom med alle andre opgaver betaler grundig research og godt forarbejde sig i den sidste ende. Der findes mange guides på nettet om, hvordan I planlægger en husrenovering alt efter omfanget. Hvis nogle I jeres omgangskreds har renoveret et hus, så inviter dem over til en kop kaffe og få en snak om, hvordan de greb renoveringen an. 

Læg et budget

For at holde styr på økonomien under renoveringen skal I huske at lægge et realistisk budget allerede fra start. Brug god tid på at undersøge markedet for tilbud, så I har noget at sammenligne med. Det er surt at ende ud med en tom pengepung, fordi der opstod uforudsete udgifter undervejs. Læg gerne 15-30% ekstra oven i budgettet for at være på den sikre side. 

Tjek jeres forsikringer

Husk at få styr på jeres forsikringer både før, under og efter renoveringen. Der er stor forskel på, hvad forsikringen dækker, og sommetider er det nødvendigt at tilkøbe ekstra forsikringer alt efter renoveringens omfang. Kontakt derfor jeres forsikringsselskab og få et forsikringstjek. Hvis I ønsker at få dækket eventuelt tyveri af byggematerialer eller skader på huset i forbindelse med renoveringen, skal I huske at tegne en entrepriseforsikring. 

installation af varmepumpe

På den rette hjælp

Selvom I måske er fikse på hænderne og snildt kan bygge et hjemmelavet møbel eller opsætte et toilet, er der visse installationer, som I skal have autoriseret fagfolk til at lave. Elektriske elinstallationer skal udføres af en el-installatør, da det kan få fatale konsekvenser, hvis I udfører dette selv. Det er strengt talt forbudt. Hvis I vælger at få udskiftet de gamle VVS-installationer i huset, er det ligeledes en VVS-installatør, som skal stå for opgaven. Hvis I overvejer at lave en totalrenovering af huset, kan det være en god ide at inddrage en arkitekt, som en del af planlægningen. 

Energioptimering af boligen

Når I renoverer jeres hus, er det en rigtig god ting at energioptimere. Det kan for eksempel være ved installation af varmepumpe, isolering af væggene og udskiftning af de gamle vinduer. Selvom det kan virke som en stor investering, er der mange penge at spare i det lange løb. Når først I har energioptimeret boligen, kan det nemlig hurtigt ses på el- og varmeregningen. Udover at det kan mærkes på pengepungen, gør I samtidig miljøet en kæmpe tjeneste ved at skifte over til miljøvenlige løsninger.