Sådan virker slankemidler – lær mere om slankeprodukters virkning

Slankemidlers virkning

Der er utrolig stor fokus på sundhed og kroppe i disse tider, og mange vil gerne tabe sig for at få en sundere krop. Det er dog ikke let for alle at smide nogle kilogram, og derfor kræver det for nogle mere end ren viljestyrke at komme gennem et vægttab.

Heldigvis er der masser af muligheder for at få hjælp til vægttab, så spørgsmålet er, hvilken form for assistance, der passer bedst til den enkelte.

Hvad der er bedst for dig, kommer an på mange ting som din sædvanlige kost, livsstil og fysiologi. Derfor er det en god ide at kigge på egne vaner og din egen krop, inden du planlægger et vægttab for at sikre, at det bliver vedvarigt.

Det er nemlig ikke sundt for kroppen at stige og falde meget i vægt – det man kalder yoyo-vægt – og derfor er forberedelse ofte en bedre ide end at kaste sig ud i et vægttab, som viser sig at være uholdbart.

Det handler om en ting – energi

Få energi

Sætter vi os ind i helikopteren og flyver et godt stykke op i luften, handler vægttab i grove træk om, at man skal forbruge mere energi, end man indtager. Det lyder simpelt nok, men for mange mennesker er det svært.

Der kan være genetiske, sociale og psykologiske grunde til, at det kan være svært for nogle at smide kropsvægt, men i bund og grund handler vægttab om balancen mellem energiindtag og energiforbrug.

At den rigtige balance kan nås på mange forskellige måder kan ses på de utallige former for kure og diæter, der findes. Der er forskelligt, hvad hver enkelt kur har fokus på og bruger som virkemiddel.

Dette er også grunden til, at nogle kan tabe sig alene ved en kostomlægning eller alene ved at motionere lidt mere. På den måde bliver energiindtaget mindre, eller energiforbruget bliver højere, og det skubber til balancen mellem energiindtag og energiforbrug.

Hold energiindtaget i ave

Vil man ikke ændre voldsomt i sin kost, kan man overveje produkter, der nedsætter energiindtaget i kroppen på den ene eller den anden måde. Det er de produkter, der kaldes slankeprodukter.

Et eksempel på slankeprodukter er XL-S Medical, der har produkter, der fint illustrerer, hvordan slankeprodukter typisk virker.

Selvom der i alle tilfælde er tale om slankeprodukter, angriber de på hver sin måde, og derfor er det også vigtigt, at man ved noget om de produkter, man køber, inden man køber en masse af dem, hvis de viser sig ikke at passe på din livsstil.

Produkterne virker i grove træk således:

Større mæthed

Større mæthed ved slankekure

Der findes produkter, som giver dem, der spiser dem, en følelse af mæthed, så man ikke har lyst til at spise på samme måde, som hvis man ikke spiste dette slankeprodukt.

For mange vil dette være et godt valg, hvis man har tendens til at spise meget mellem måltiderne. Produktet mindsker appetitten, og på den måde har man ikke lyst til at spise de snacks eller andet, der måtte blive indtaget mellem de store måltider.

På den måde er produktet med til at nedsætte energiindtaget, fordi man føler sig mæt længere og ikke indtager ekstra måltider.

Mindre optag af fedt og kulhydrater

En anden måde at holde energiindtaget nede er ved at sørge for, at stofferne med energien ikke bliver optaget i kroppen. Det er den anden måde at holde energiindtaget nede med slankeprodukter.

Her findes der to stoffer, man kan sigte mod, nemlig kulhydrater og fedt.

Begge dele er vigtige energikilder for kroppen, og det er ikke en fuldstændig blokade eller eskortering ud af kroppen, men det er derimod en nedsættelse af andelen af kulhydrater og fedt, der får lov til at blive optaget i kroppen.

Selvom man gerne vil tabe sig, skal kroppen stadig bruge energi for at fungere, og derfor blokerer slankeprodukterne ikke for optaget af alle kulhydrater eller alt fedt.

I disse slankeprodukter er der et stof, ofte specielle fibre, som opsuger og binder enten kulhydraterne eller fedtet, inden det kan nå at blive optaget.

Derefter vil blandingen af fiber og det energifyldte stof blive ledt ud af tarmen, uden det har bidraget til energioptaget i kroppen, og dermed kan det være med til at give en ændret balance i energiindtag og -forbrug.