Spar penge og skån miljøet med OrganiCup

OrganiCup

Den seneste tid har en lang række bloggere anbefalet brug af OrganiCup i forbindelse med menstruation. Selvom hypen omkring silikonekoppen er opstået på det seneste, er det ikke en ny opfindelse. Menstruationskoppen har faktisk en del år på bagen – faktisk blev den opfundet helt tilbage i 1930’erne.

De er dog kun blevet solgt i Danmark de sidste 10 år, men rigtig mange kvinder har alligevel ikke vidst, at den fandtes. Det var først da stærke influenter i form af kendte bloggere begyndte at berette om dem, at kendskabet til OrganiCup blev spredt for alvor.

Efter det er salget af menstruationskopperne boomet, og mange kvinder har virkelig taget koppen til sig. Men hvorfor er det egentlig, at OrganiCup pludselig er blevet så populær blandt danske kvinder? Det prøver vi at finde svaret på her.

Så meget bruger kvinder på bind og tamponer

Tamponer og bind

Kvinder bruger sammenlagt op mod 414 millioner kroner på bind, tamponer og trusseindlæg hvert evig eneste år. Det svarer til 328 kroner per kvinde fra 15 års alderen og op til 49 år. I løbet af et liv med utallige menstruationer bliver der altså brugt en hel del penge på bind og tamponer.

En af fordelene ved OrganiCup er altså den besparelse, man som kvinder kan opnå. Koppen koster nemlig mindre end 200 kroner – og til gengæld kan den holde op til 10 år. Kvinder der vælger OrganiCup i forbindelse med menstruation kan altså spare mange tusind kroner.

Fokus på miljøet

Det er dog ikke kun det økonomiske, der er skyld i menstruationskoppens stigende popularitet. I de seneste år er der generelt kommet mere fokus på miljøet og på bæredygtighed som helhed. Særligt de større byer har i høj grad taget den miljøvenlige tankegang til sig, og det er nok blot et spørgsmål om tid før de resterende danske byer følger trop.

Den bæredygtige trend har også en del af skylden for, at OrganiCup er blevet så populær. Faktisk bliver omkring 1000 bind og tamponer hver dag smidt ud i affaldsspande og toiletter, hvilket på ingen måde er godt for vores miljø.

Menstruationskoppen bliver genbrugt, og skal blot skylles, så den er ren og klar til at blive brugt igen. Hele den danske holdning til bæredygtighed har ændret sig, og inden for bare de seneste 10 år er der kommet et helt andet fokus på miljøet – og det er i høj grad til glæde for OrganiCup.

Andre fordele ved OrganiCup

Fordele ved OrganiCup

Der er en grund til, at særligt yngre kvinder har taget OrganiCup til sig. Miljøvenligheden og besparelsen er nemlig ikke de eneste fordele, der er ved silikonekoppen.

Når man først bliver vant til at bruge OrganiCup, vil mange nemlig opleve, at den er lettere at bruge end bind og tamponer. Derudover holder den længere, og kan faktisk indeholde op til 3 gange så meget som en tampon. Koppen skal kun tømmes et par gange om dagen, og gør det altså lidt nemmere at have menstruation.

Endeligt er OrganiCup sundere for dig, fordi den ikke udtørrer slimhinderne på samme måder som tamponer gør. OrganiCup opsamler menstruationsblodet, inden det kommer i kontakt med slimhinderne. På den måde er man beskyttet fra ubalance i pH-værdien og infektioner.