Styrk dine kompetencer online

Uddannelse

Uddannelse og efteruddannelse er vigtigt for alle mennesker. Vi vil gerne udvikle os selv som personer, og det gør vi bland andet gennem efteruddannelse. I dag er uddannelsesudbuddet også enormt stort, og det kan være svært at finde hoved og hale i, hvilke muligheder, man har.

Uddannelse og efteruddannelse er afgørende for ens karriere og ens arbejdsplads. I takt med at markedet konstant ændrer sig, stilles der nye og større krav til medarbejderne i en virksomhed. Derfor bærer virksomhederne også en del af ansvaret for, at deres medarbejdere får den nødvendige efteruddannelse, eller at de løbende bliver sendt på relevante kurser.

Nogle virksomheder har dog svært ved at undvære deres medarbejdere over længere tid, og derfor er det lang fra alle medarbejdere i en virksomhed, som får den nødvendige efteruddannelse.

Online kurser frigiver tid

Online kurser, e-learning, virtuel undervisning – der er mange muligheder, men fælles for dem alle er, at de foregår online. Det betyder, at man har mulighed for at spare den tid, det ellers ville tage for transport til og fra uddannelsesstedet. Nogle af disse online undervisnings- og læringsformer er tilmed tilrettelagt, så det kun drejer sig om få timer ad gangen, eller at man selv kan gå til og fra kurset, som det passer en selv.

Disse online kurser og uddannelser kan altså frigive tid for en medarbejder sammenlignet med andre uddannelsesmuligheder. Derudover er disse undervisningsformer også langt mere fleksible – nogle dog lidt mere end andre. Eksempelvis kræver deltagelse i virtuel undervisning, at man deltager på fastsatte tidspunkter – lige som hvis man var på en uddannelsesinstitution. Her deltager man nemlig også sammen med andre deltagere, og der er mulighed for at interagere. Eneste forskel er, at undervisningen foregår bare online i stedet.

Online kurser og e-learning er mere fleksible uddannelsesformer, da man her typisk har mulighed for at gå til og fra kurset, som det passer en selv. Der vil som regel være nogle deltests og en afsluttende test, som skal sikre, at man har gennemgået uddannelsesmaterialet og forstået indholdet. Til disse uddannelsesformer vil der også være mulighed for at stille spørgsmål undervejs, hvis der er noget, man ikke forstår, man skal dog bare være indstillet på, at svartiden er noget længere end ved virtuel undervisning, hvor man får svar fra underviseren med det samme.

Hvad er det rette for dig?

Online uddannelse og kurser

Hvad der er den rette undervisnings- og uddannelsesform for dig afhænger af, hvordan du bedst lærer, og hvad der passer bedst ind i din arbejds- og/eller hverdag. Er du på en arbejdsplads, hvor der ofte dukker nye opgaver op, der skal løses i løbet af dagen, kan et e-learningskursus være den bedste løsning for dig. Har du mulighed for at afsætte et par timer af dagen til at følge med i undervisningen, kan virtuel undervisning være det bedste for dig.

Nogle kursus- og uddannelsesudbydere tilbyder en kombination af de forskellige digitale undervisningsformer. Man har eksempelvis mulighed for at blive virtuelt certificeret til at lave DISC profiler på andre personer og give dem feedback på deres resultater. Her kombineres både e-learning og virtuel undervisning, hvor man som deltager altså skal gennemføre et e-learningskursus, før man kan deltage i den virtuelle undervisning. Dette eksempel er mest henvendt til personer, der arbejder med HR, og dermed kan få gavn af at kende en medarbejders DISC-profil, men der findes et hav af forskellige digitale uddannelser og kurser på både på platforme som onlinekurser.dk og golearn.dk, men også på uddannelsesinstitutioner som DTU, Københavns Universitet og Teknologisk Institut.