Vidste du, at der også kan være reklamation på heste i stil med varer?

Vidste du, at du også har reklamationsret på dyr?

De fleste ved godt, at når man køber en vaskemaskine, en cykel, en computer eller noget helt andet, så er der reklamationsret. Altså retten til at returnere varen og få sine penge igen, hvis der er noget galt med den. Men vidste du, at der også er reklamationsret på dyr som hunde og heste?

Det kræver selvfølgelig, at der er tale om et reelt køb, før man har muligheden for en reklamation. Hvis man får en kattekilling af sin søsters nabo, hvor der ikke er penge involveret, er der ikke samme muligheder for at returnere katten.

Derimod er der mulighed for at få pengene tilbage for en hund, hest, kat eller andet dyr, man har købt, hvis man finder ’fejl eller mangler’ ved dyret – ligesom en helt almindelig vare.

I forbindelse med dyr vil det jo typisk være sygdomme eller andre lidelser, som dyrene lider af, der vil falde under kategorien fejl eller mangler. Dyret skal nemlig være sundt og raskt, som Forbrugerrådet TÆNK også skriver, men der kan være medfødte lidelser, som man ikke ser med det samme.

Hesteprisen gør det til god viden

En kat kan ofte fås gratis, og vil man have noget mere specifikt, løber prisen oftest ikke over nogle tusinde kroner. Det samme kan siges om hunde, men med heste er prisklasserne nogle lidt andre. Nogle tusinde kroner er også meget for et dyr, man måske i yderste konsekvens må aflive, men priserne på heste er alligevel noget større.

Prisen på en hest kan let løbe op i mange tusinde kroner og i nogle tilfælde hundreder af tusinde kroner, og derfor er det altså rart at vide, hvad man har af rettigheder. Og de er lig dem man har ved alle andre former for varer.

Der er nemlig som udgangspunkt 2 års reklamationsret for forbrugere, hvis det købte har en fejl eller skade på det tidspunkt, købet finder sted. Det vel at mærke hvis sælger ikke har gjort opmærksom på det – hvis man som køber har fået det at vide, er man selv ude om det.

Overvej at rådføre dig med en advokat

Spørg en advokat til råds

Fordi der kan være så mange penge på spil, kan det være en god idé at rådføre sig med en advokat. En ting er rettighederne efter købet, men det kan også være en god idé at få advokaten til at kigge selve købsaftalen igennem, så man er sikker på, at der ikke er noget at sætte en finger på.

Der findes advokater med alskens forskellige specialer, og man kan også finde en, der har speciale i heste. Eksempelvis kan man kigge på denne advokat i Hadsten og på bloggen på siden og se, at der er meget om heste.

Denne advokat vil altså være et fint sted at henvende sig, inden man eksempelvis går ud og bruger 200.000 på en hest uden at vide, hvad man har af rettigheder.

På den måde står man bedre rustet til hestekøbet, særligt hvis det er første gang, man er oppe i den prisklasse. Fornuften i advokaten er selvfølgelig ikke mindre vedmindre beløb, men der er mere på spil, når vi snakker de store summer.