Vil du slippe for reklamer i postkassen? Sådan gør du

mand-modtager-post

Reklamer i postkassen? Nej tak. Reklamer og tilbudsaviser fylder i postkassen, og for de fleste kan det være et stort irritationsmoment, når man kommer hjem efter en lang dag eller efter en ferie og tjekker postkassen, for så at se at den er fyldt til randen med diverse reklamer og tilbudsaviser. Reklamer, som alligevel bare bliver smidt ud med det samme, når man kommer indenfor, uden overhovedet at blive læst.

Er du også en af dem, der synes det er irriterende at modtage diverse reklamer og tilbudsaviser, som du alligevel ikke læser, får du her tips til, hvordan du kan undgå at modtage reklamer og dermed slippe for at smide bunker af papir ud hver dag.

Slip for adresseløse reklamer med Nej Tak reklame-ordninger

De fleste kender til ”Reklamer – nej tak” ordningen, hvor du kan tilmelde dig ordningen og bestille et mærke, som du kan sætte på postkassen, hvormed du fremover slipper for at modtage reklamer i din postkasse. Men faktisk er der mere end én ”nej tak” ordning og afhængig af, hvilken ordning du tilmelder dig, vil du stadig kunne modtage nogle typer reklamer eller tilbudsaviser.

Der er tre reklamer – nej tak ordninger, som du kan gøre brug af. De er:

  • Reklamer – Nej Tak
  • Reklamer og gratis aviser Nej Tak
  • NejTak+

Reklamer – Nej Tak

Med den første ordning, Reklamer – Nej Tak, kan du ved at tilmelde dig ordningen slippe for at modtage adresseløse reklamer og tilbudsaviser, altså reklamer uden dit navn på. Du vil derimod stadigvæk modtage den lokale ugeavis samt øvrige kataloger som aftensskoleblade.

Reklamer og gratis aviser Nej Tak

Med den anden ordning, Reklamer og gratis aviser Nej Tak, slipper du for at modtage både reklamer og tilbudsaviser, som er adresseløse, og herunder også ugeaviser og aftenskoleblade.

NejTak+

Med den tredje ordning, NetTak+, kan du selv vælge, hvilke reklamer du ønsker at modtage. Dette er en mere fleksibel løsning og en god løsning til dig, der gerne vil modtage nogle reklamer og tilbudsaviser, som interesserer dig, men ikke ønsker at modtage alle. Du kan desuden sætte leveringen af dine reklamer på pause, mens du er på ferie. For at være tilmeldt NejTak+ ordningen kræver det, at du er tilmeldt Reklamer Nej Tak ordningen.

reklamer-i-postkasse

Slip for adresserede reklamer med Robinsonlisten

For alle tre Nej Tak ordninger gælder det, at det er adresseløse forsendelser, der er omfattet af ordningen.  Det vil sige, at selvom du allerede er tilmeldt en af nej-tak ordningerne, vil du stadig kunne modtage reklamer, der har dit navn og adresse påtrykt.

Reklamer, der er adresserede med dit navn og adresse kan blandt andet være magasiner, aviser, direct mail samt andre brevforsendelser, som virksomheder og erhvervsdrivende sender til specifikke modtagere i forbindelse med deres markedsføring.

Hvis du gerne vil undgå at modtage disse, er det dermed nødvendigt, at du tilmelder dig Robinsonlisten. Ved at tilmelde dig Robinsonlisten slipper du for at modtage reklamer, brevforsendelser og foldere, der er adresseret til dig.

Det skal du være opmærksom på

Både for Nej Tak ordningerne og Robinsonlisten gælder det, at du altid kan ændre dit valg, hvis du skifter mening på et senere tidspunkt. Derudover er det vigtigt at være opmærksom på, at selvom du tilmelder dig en af Nej Tak ordningerne eller Robinsonlisten, er der nogle materialer, som ikke er en del af ordningen, og som du derfor stadig vil kunne modtage, uanset hvilken ordning du er tilmeldt.

Det gælder blandt andet materialer som: Kirkeblade, valgmateriale fra partier, indsamlingsmateriale og foldere fra velgørenhedsorganisationer, informationsmateriale fra staten, regionen eller kommunen samt alment informationsmateriale fra eksempelvis vand- og varmekraftværker, der har en samfundsmæssig relevans.