5 gode råd til dig, der vil være iværksætter

Iværksætter på stigeHar du længe drømt om at blive iværksætter? At blive din egen chef?

Selvom tanken om at blive iværksætter for nogle kan være enormt spændende, kan det samtidig være enormt skræmmende.

Især hvis du ikke helt har styr på, hvordan du egentlig bliver iværksætter.

Hvis du har modet og gejsten til at springe ud som iværksætter, er der flere ting, du skal tage stilling til. I nedenstående artikel kan du læse om xx gode råd til dig, der gerne vil starte en ny tilværelse op som iværksætter.

Vælg den rigtige idé

Som iværksætter skal du have en rigtig god idé. Og gerne en, der kan tjene dig lidt penge. Der findes enormt brancher og ideer derude, men har du erfaring inden for en specifik branche, kan det være en idé at researche inden for dette område til at starte med. Når du har fundet din idé, bør du søge efter konkurrencen på området, så du ved, om der er håb for netop din idé. Er der det, kan du så småt begynde din proces.

Deltag i netværksgrupper

En del af det at være iværksætter kan til tider være en smule ensomt. Derfor kan det være en god idé at melde dig ind i forskellige netværksgrupper. Når du netværker, får du muligheden for at tale med andre om eventuelle udfordringer i det at være iværksætter. Det kan også tænkes, at andre er i samme branche og I derfor nemt kan sparre med hinanden, så du på den måde får andres syn på lige netop din idé.

Få hjælp, når du har brug for det

Selvom en iværksætter/selvstændig ofte er alene i starten, er det vigtigt, at spørge om hjælp, hvis du har brug for det. Har du eks. brug for hjælp til, hvordan du indberetter skat, skal du ikke tøve med at søge hjælp enten hos SKAT eller hos nogle, der har forstand på det. Det samme gælder, hvis du har brug for hjælp til opsætning af dit IT-udstyr i din kommende virksomhed. Er du ikke en IT-ekspert selv, kan du få hjælp af et professionelt IT sikkerhedsfirma, så du har helt styr på din IT-sikkerhed inden du begynder. Du bør ligeledes have styr på, hvilken type virksomhed, du ønsker at have, f.eks. om det skal være et aktie- eller anpartsselskab. Dette er formentlig også noget, du har brug for hjælp og sparring til, hvis du ikke kender til de forskellige typer af selskaber i forvejen og ved, hvad du gerne vil have.  Opsøg derfor hjælp der, hvor du har brug for det, så du ikke sidder og kæmper med tingene alene.

Få styr på din markedsføring

iværksættere hjælp Det er de færreste produkter, der sælger sig selv uden nogen former for markedsføring. Medmindre du er en sand sælger, der formår at sælge sand i Sahara, bør du undersøge hvilken form for markedsføring, der passer til dig og dit produkt. Når du har styr på din markedsføring, vil det blive lettere for dig at sælge din idé/ydelse/produkt til potentielle kunder og dermed vil du hurtigere kunne tjene penge på din idé.

Bliv klogere gennem kurser

Det er en helt ny verden, når du begiver dig ud i at være selvstændig/iværksætter. Derfor kan det måske gavne dig at tage forskellige kruser eller anden undervisning, så du bliver klædt ordentligt på til at få en hverdag som den iværksætter, du ønsker at blive.