Skal du have en advokat eller køberrådgiver, når du køber bolig?

par møder advokatStår du overfor den største investering i dit liv, er det vigtigt ikke at tage let på beslutningen. At være opmærksom på de mange faldgruber og ting, der kan være i vejen med en bolig er en god idé, når du skal beslutte dig, om du skal købe den pågældende bolig.

Selvom du måske har kigget boligen grundigt igennem, er det ikke altid fyldestgørende. Medmindre du selv er uddannet håndværker, bygningssagkyndig eller lign., vil der formentlig være elementer ved boligen, som du overser. Overser du nogle vigtige elementer, kan det have store konsekvenser for din fremtidige bolig. Derfor kan det være en fordel at tale med en professionel rådgiver med forstand på boliger.

Men hvilken slags rådgiver er bedst at have, når du står overfor et boligkøb? Skal det være en boligadvokat eller en køberrådgiver? Læs om forskellen på de to nedenfor og find frem til, hvilken der er bedst at benytte i en boligkøbssituation.

Boligadvokat

En boligadvokat er en advokat, som har specialiseret sig inden for boliger, men som samtidig også har erhvervserfaring inden for boligbranchen. Vælger du en advokat, som samtidig er uddannet ejendomsmægler, kan du være sikker på at få den rette hjælp til boligkøb ved advokat.

En boligadvokat kan hjælpe dig med at gennemgå den endelige købsaftale, inden du underskriver, og kan samtidig hjælpe dig med tinglysning af skøde samt indhentelse af diverse dokumenter, dvs. hjælp til den juridiske del af boligkøbet. En boligadvokat er således en god rådgiver at have ved hånden, når det er tid til et boligkøb. Vælg en, du har tillid til, og som er medlem af advokatsamfundet. Så er du garanteret ordentlig kvalitet og service.

Køberrådgiver

En køberrådgiver kan være mange forskellige ting. Det kan bl.a. være en uddannet ejendomsmægler eller en bygningssagkyndig. Uanset hvilken uddannelse din køberrådgiver har, kan denne hjælpe dig med en grundig gennemgang af både bolig og tilstandsrapport, så du ved, hvad skaderne har af betydning for boligen og din økonomi. Det sikrer, at du er helt klar over, hvad du skriver under på. Med en køberrådgiver kan du få rådgivning igennem hele købet, således at du er godt dækket ind. Det er køberrådgiverens job at give dig den bedste handel ved boligkøb.

Hvilken skal du vælge?

advokat og køberrådgiverDet kan måske være svært at vide, hvilken du skal vælge; køberrådgiver eller boligadvokat? Hvis du er heldig, kan du finde en, der har begge kasketter, og derfor kan hjælpe dig igennem hele processen. Dette er dog ikke altid tilfældet. Det kan derfor være en god idé at vælge både en køberrådgiver og en boligadvokat, når du skal købe din nye bolig. Dermed får du den rette vejledning hele vejen igennem – fra overvejelser af bolig til endelig underskrift og tinglysning af skødet. Vælger du begge, er det vigtigt, at du vælger nogle, som kender til dit lokalområde, samtidig med, at du har tillid til dem og deres arbejde. Selvom prisen ofte vil være højere, hvis du vælger begge dele, er pengene givet godt ud, da du ikke ender med en dårlig handel og en bolig, der er i dårlig stand.