biopejs

En biopejs kan være godt for indeklimaet

Det bliver mere og mere populært med biopejse i hjemmet. Det skyldes bl.a. at de er nemme at montere, hvor end i rummet du har lyst, samtidig med, at du ikke har brug for en skorsten til en biopejs.

Biopejse er desuden gode for indeklimaet i modsætning til traditionelle brændeovne. Nedenfor kan du læse mere om biopejse, og hvorfor de er så gode for indeklimaet i din bolig.

Hvad er en biopejs?

Biopejse er pejse, som bruger bioethanol som brændstof, i stedet for træ eller gas. Bioethanol, som bruges af en biopejs, er fremstillet af forskellige naturmaterialer som eks. sukkerroer, majs eller hvede. Når dette naturlige brændsel antændes, dannes der flammer og varme. De er derfor en yderst miljøvenlig måde at få varme på i hjemmet, hvis du stadig gerne vil have følelsen af en ”brændeovn” eller pejs med ild.

Der findes flere forskellige typer af biopejse, herunder bl.a. fritstående biopejse, indbygget biopejse og hængende biopejse. Der er derfor gode muligheder for at finde en, der passer ind i hjemmet. Biopejsen kan du flytte rundt på, som det passer dig, da der ikke er nogen skorsten at tage hensyn til, og du bestemmer derfor selv, hvor du vil have den stående, hvis du vælger at købe en fritstående biopejs. Den er ligeledes rigtig god, hvis der er børn i hjemmet, da den ikke bliver nær så varm, som en almindelig brændeovn.

Godt for indeklimaet

En biopejs kan være langt bedre for indeklimaet i modsætning til almindelige brændeovne eller pejse. Det skyldes bl.a., at der ikke udledes sod eller røg, når bioethanol afbrændes. Der er dermed ingen giftige stoffer eller røgpartikler cirkulerende rundt i hjemmet, hvilket er langt bedre for indeklimaet. Faktisk er en biopejs bedre for indeklimaet end et helt almindeligt stearinlys.

Giver varme og hygge

På trods af, at der ikke udledes røg fra en biopejs, så kan den stadig give varme og hygge til ethvert hjem. Derfor kan du roligt overveje en biopejs, da den kan varme et rum op lige så godt som en almindelig pejs eller brændeovn. Du vil dog opleve, at nogle biopejse ikke nødvendigvis afgiver lige så meget varme, som en almindelig brændeovn eller pejs vil gøre. Du kan dog stadig få en rigtig god varme, hvis du vælger den korrekte størrelse til rummet.

Luftfugtighed i hjemmet

En biopejs udleder en smule vanddamp, når bioethanol afbrændes. Her skal du være opmærksom på, hvor meget vanddamp, der kommer. Kommer der meget fugt og damp indenfor, kan det medføre øget risiko for skimmelsvamp, hvis ikke du sørger for grundig udluftning en gang imellem.

Med den højere fugtighed i rummet skal du desuden være opmærksom på, hvis nogle i familien er overfølsomme over for temperaturændringer eller meget luftfugtighed. Det kan nemlig give irritation og gener.

Tænk over familiens behov

Pejs i stueOm du vælger en biopejs eller en anden form for pejs, skal du selvfølgelig være opmærksom på størrelsen af rummet, hvor pejsen skal stå. Samtidig skal du tænke over varmebehovet, da der er forskel på, hvor meget de forskellige modeller varmer. Sidst, men ikke mindst skal du tænke over pris og kvalitet, da disse ofte hører sammen. Det samme gælder for bioethanol, der ikke nødvendigvis er helt vildt billigt. Med disse overvejelser in mente, kan en biopejs være et fornuftigt alternativ til den traditionelle brændeovn.