Overvejer du en miljøvenlig biopejs? Sådan påvirker en biopejs miljøet

Miljoevenlig biopejs

Vil du gerne have en pejs, men er du bekymret for, hvordan den påvirker miljøet? Traditionelle pejse og brændeovne er ofte blevet udskældt for at være miljøforurenende, hvorfor der er kommet et alternativ på markedet – nemlig biopejse.

Biopejse har en mindre miljøpåvirkning, og er derfor blevet populære som et miljøvenlig alternativ til traditionelle pejse og brændeovne. Derudover er de også meget stilfulde og gode til at skabe en hyggelig og indbydende atmosfære i det moderne hjem.

Selvom biopejse er mere miljøvenlige, kan det være en god idé at forstå, hvordan de egentlig påvirker miljøet. Herunder kan du blive klogere på, hvad det er, der gør en biopejs miljøvenlig, og hvordan den påvirker miljøet både positivt og negativt.

Lav CO2-udledning

Biopejse forbrænder bioethanol, en alkohol der er produceret af biomasse, som er lavet på afgrøder såsom majs og kartofler. Da bioethanol til biopejse har en meget høj alkoholprocent, er de lugtfrie og afgiver ingen lugtgener.

Det er samtidig bioethanolen, der gør, at biopejse anses for at være meget miljøvenlige pejse. Det skyldes, at udledningen af CO2 er mindre end ved traditionelle pejse og brændeovne, hvormed miljøpåvirkningen er mindre. Dette betyder ikke, at der slet ikke er nogen CO2 udledning, for det er der, men CO2-udledningen er markant lavere. En biopejs er derfor en rigtig god måde at mindske sit CO2-aftryk på, hvis man gerne vil investere i en pejs.

Bioethanol flaske

Minimal luftforurening

Ved afbrænding af bioethanol opstår der hverken røg, sod eller andre skadelige partikler, der er med til at forurene luften. En biopejs udleder dog meget små mængder af kulilte og formaldehyd, hvilket kan påvirke luftkvaliteten i dit hjem.

Det er derfor også vigtigt, at du monterer din biopejs i et rum, hvor der er ventilation og mulighed for udluftning for at undgå at disse stoffer har en negativ indflydelse på indeklimaet. Her er det samtidig vigtigt at være opmærksom på størrelsen på rummet, hvor biopejsen placeres i, da rummet skal have en vis størrelse for at undgå en stor koncentration af kulilte og formaldehyd i rummet.

Energieffektiv varme

På moderne biopejse er det muligt at justere temperaturen, så biopejsen ikke forbruger mere bioethanol end nødvendigt for at opvarme rummet. Dette gør, at en biopejs også er meget energieffektiv, og der går dermed ikke så meget varme og energi til spilde.

Har du en mindre energieffektiv varmeløsning i dit hjem, kan det således være en fordel at supplere med en biopejs i vintermånederne. På den måde kan du spare på energien, hvilket er bedre for miljøet. Du sparer desuden på varmeregningen, hvilket kan være til gavn for din økonomi.

 

En biopejs er således et godt og miljøvenligt alternativ til traditionelle pejse og brændeovne, og kan dermed være et godt valg, hvis du gerne vil have en pejs, der har en markant mindre miljøpåvirkning end disse øvrige pejseløsninger. Med en biopejs kan du reducere din samlede miljøpåvirkning og samtidig skabe god varme og hygge i dit hjem. De fleste biopejse har desuden en flot æstetik, der gør dem ideelle til dekoration i et moderne hjem.