Sådan gør du din bolig klar til foråret

hus til forårKalenderen skriver snart april og påske, og selvom vejret stadig er gråt og trist, kan vi langsomt ane lidt solskin ind imellem. Foråret er lige så stille på vej, og vi ser frem mod lysere dage og aftener, og tulipaner og påskeliljer i fuldt flor.

Foråret er en dejlig årstid, og samtidig er det den tid på året, hvor det er fornuftigt at gå din bolig igennem, efter vinterens seje træk. På den måde kan du gøre din bolig klar til de varmere måneder. Vil du have tips til, hvordan du gør det bedst, kan du læse med nedenfor, hvor du får råd til at gøre boligen forårsklar.

Tjek dine tagrender

Hvis vinteren har været hård med meget frost og sne, kan det ske, at tagrenderne har fået frostskader. Du bør derfor tjekke op på dine tagrender for at se, om de har taget skade. Har dine tagrender fået frostskader eller lign., bør du straks få investeret i et par nye, så du er sikker på, at vandet kan blive ledt ordentligt væk fra dit tag. Du bør ligeledes også sørge for at rense dine tagrender efter efterårets mange blade og andet affald, der kan være faldet derned. Jævnlig rengøring af dine tagrender sikrer, at der ikke sker oversvømmelser og skader på din bolig.

Rens dine afløb

Dine tagrender er ikke de eneste, der skal rense. Også dine afløb har brug for en jævnlig afrensning, så du er sikker på, at der ikke opstår tilstopninger eller andre problemer. Brug gerne en rensespiral til at rense afløbet. Er dine afløb meget stoppet, kan det være en god idé at kontakte en lokal VVS-installatør med erfaring i afløb. Byens VVS har mange års erfaring og kan derfor hjælpe med at fjerne eventuelle tilstopninger i afløbet.

Tjek din haveslange

Er du indehaver af en lidt større have, har du måske også en haveslange i haven. Det kan også være, at du har et vandingsanlæg til dit drivhus eller bede i haven. Efter vinteren bør du tjekke op på disse for at sikre dig, at vandingsanlægget og haveslangen fungerer som det skal uden at spilde vand.

Glem ikke varmekilden

Foråret er også et af de tidspunkter, hvor det er mest ideelt at skifte varmesystem, hvis din bolig har behov for det. Kører du stadig på naturgas eller lign., kan der ofte være penge at spare, hvis du skifter over til en anden og mere miljøvenlig varmekilde, som eks. fjernvarme eller en varmepumpe. Får du skiftet varmekilden om foråret, skal du ikke bekymre dig om at fryse, når der ikke er varme på.

Gør forårsrent

forårsrengøring hus Du har sikkert hørt begrebet forårsrengøring før. Er du ikke kommet i gang endnu, er foråret det perfekte tidspunkt til at få gjort ordentlig hovedrent i alle hjørner og kroge af din bolig. Væk med snavs og skidt, og tag et godt kig på dine ejendele. Måske kan du optimere og fjerne det, du ikke bruger?

Efter du har gjort rent, kan du herefter overveje at skifte nogle af puderne eller sengetæppet ud med noget i lysere farver, så du er klar til at byde foråret inden for.