Spar på varmen med disse 7 tips

Det er så småt begyndt at blive koldere og mere efterårsagtigt i vejret. Det betyder også, at vi oftere befinder os inden døre under et tæppe på sofaen.

Samtidig begynder vi at skrue op for varmen, når kulden raser uden for, men i øjeblikket kan det at skrue op for varmen koste os ekstra dyrt pga. de høje priser. Derfor har vi nedenfor samlet de bedste tips til dig, der gerne vil spare på varmeregningen.

Husk at tænde alle radiatorer

Har du radiatorer i hjemmet, er det vigtigt, at du sørger for at holde dem alle sammen tændt på samme tid. Når du tænder for alle radiatorerne, behøver du knap så meget varme, som hvis en eller flere var slukkede. Det vil altså være billigere for dig at have flere stående på mindre varme end en enkelt med meget varme. Radiatorerne bør ligeledes stå på ca. samme varmeindstilling hele vejen rundt.

Tjek dine vinduer og døre

Du vil selvfølgelig gerne undgå at ”fyre for fuglene”, så derfor skal du huske at lukke vinduer og døre ordentligt, så der ikke kommer luft ind i hjemmet på den måde. Det øger kulden i hjemmet, og du vil føle behov for at skrue op for varmen, som hurtigt kan koste dig dyrt.

Brug et tæppe eller en ekstra trøje

Når det bliver efterår og vinter, skal du selvfølgelig skrue op for varmen, så du ikke fryser ihjel derhjemme. Men vil du gerne spare lidt, kan du også supplere med en trøje eller et tæppe. På den måde slipper du for at skrue ekstra op for varmen.

Fjern møbler fra radiatorerne

Har du en sofa stående op ad din radiator eller andre møbler for den sags skyld, bør du overveje at ommøblere stuen. Stor og tunge møbler kan nemt blokere for varmen, og det gør, at rummet ikke bliver nær så varmt, som du måske ville ønske, hvilket medfører at du bruger mere varme. Fjern derfor møblerne fra radiatorerne, så de ikke blokerer.

Skift varmekilden i hjemmet

Hvis du bruger olie- eller gasfyr, er det måske på tide at se på andre alternativer til hjemmet, hvis du ønsker billig varme. Alt efter din bolig og beliggenhed kan du enten få fjernvarme eller måske varmepumpe. Hvis du har brug for hjælp til at finde den rette varmekilde, kan denne VVS i Randers være behjælpelig. De har mange års erfaring i at etablere varmesystemer i hjem, og kan derfor give den rette vejledning.

Udskift dine radiatorer

Hvis du har gamle støbejerns radiatorer eller lign. gamle radiatorer i hjemmet, kan de være en af årsagerne til, at der bruges mere vand og varme end nødvendigt. Prøv at undersøge, om det kan lade sig gøre at udskifte de eksisterende radiatorer med nogle nye og mere effektive. Det skulle gerne hjælpe en del på varmeregningen.

Brug dine gardiner

De fleste af os har gardiner eller persienner foran vinduerne. For at skabe mere varme om natten, kan du med fordel rulle disse ned/trække dem for, så du ikke får det for koldt. På samme måde kan du huske at trække fra om dagen, så strålerne fra solen kan opvarme hjemmet gennem vinduerne.