Sådan finder du den rette behandling, hvis du har angst

Angst kan være en særdeles opslidende lidelse for dem, som lider af det, og flere og flere oplever angst i løbet af deres liv. For mange er angsten invaliderende eller påvirker dem i sådan en grad, at de har svært ved ta udføre helt almindelige dagligdagsting. Derfor er det også vigtigt at have fokus på angst, og behandlingen af dette.

Har du angst, og vil du gerne have behandling for det, er der flere typer af behandlingsformer, du kan vælge imellem. Nedenfor kan du se, hvilke muligheder der er for behandling af angst, og hvordan du finder frem til den rette behandlingsform, der passer til dig.

Medicinsk behandling

Der findes flere typer af medicin, som kan bruges til behandling af angst, og disse er ofte forskellige former for psykofarmaka. Dog har mange af disse piller mange bivirkninger, og ofte virker de ikke optimalt, medmindre disse kombineres med psykologhjælp. Der er delte meninger om, hvorvidt det er en fordel udelukkende at bruge medicin til behandling af angst, og derfor kommer det helt an på, hvad du foretrækker.

Kognitiv behandling

Du kan også vælge at opsøge en psykolog, som har erfaring med kognitiv terapi som behandlingsform. Med kognitiv terapi går psykologen ud fra 5 emner, hvor I arbejder målrettet på at forstå de forskellige tanker, som kan skabe en bestemt følelse. I nogle former for terapibehandling arbejdes der også med eksponering, hvilket vil sige, at du eksponeres over for det, du er bange for. Dette er imidlertid ikke alle typer af angst, det kan bruges ved. Du bør vælge en psykolog med kognitiv adfærdsterapi, hvis du har brug for struktur og i samarbejde med en psykolog finde frem til, hvorfor du har angst, og hvad der har udløst den.

Hypnose

Måske har du ikke lyst til at komme i medicinsk behandling, eller også har du prøvet det, uden den helt store effekt. Hvis du heller ikke har oplevet en ændring ved at få kognitiv behandling hos en psykolog, kan hypnose mod angst være en alternativ behandlingsform. Med hypnose er du i en form for trancetilstand, men hvor du stadig er bevidst om dig selv og det, der sker omkring dig. I denne trance er dit sind dybt fokuseret og koncentreret omkring det, du får at vide af din hypnoterapeut. Dette betyder, at dit sind er mere modtagelig for de forslag og ændringer, terapeuten kommer med, hvilket medfører en stor effekt på din angst. Hypnose er dermed en ganske effektiv behandling mod angst.

Tal med din læge

psykologhjælpInden du finder frem til, hvilken behandlingsform, der er den bedste for dig, bør du som udgangspunkt altid søge egen læge inden. Din læge kan hjælpe dig med at klarlægge, hvilken type angst, du har og måske endda også i hvor svær grad, du har angst. Dette kan alt sammen være med til at beslutte, hvilken behandling, der er den rette for dig. I mange tilfælde har du endda mulighed for at en henvisning fra din egen læge til eks. psykologhjælp, hvilket kan gøre behandlingen billigere for dig.