Spiser du heller ikke fisk i hverdagen?

Fisk er sundt, da det indeholder et højt indhold af omega-3 fedtsyrer. Særligt fede fisk som makrel, laks, ansjoser og sardiner indeholder omega-3 fedtsyrerne som er så sunde for os mennesker.

Det er anbefalet, at voksne får fisk to gange om ugen som minimum. Hvis du ikke gør det, er du ikke den eneste. Det er nemlig langt fra alle voksne, der får den anbefalede mængde fisk.

Der findes mange grunde til, at danskere generelt er dårlige til at spise fisk, men det er altså også muligt at få de gode omega-3 fedtsyrer gennem tabletter som for eksempel Pikasol, da de indeholder fiskeolie.

Fisk er ikke livretten

Der findes som sagt mange årsager til, at danskere generelt er dårlige til at spise fisk i hverdagen. Fisk er nemlig sjældent livretten, og mange synes det er dyrt og besværligt at skulle tilberede i en travl hverdag.

Derudover har vi i Danmark ingen decideret tradition for at spise fisk, ligesom vi spiser kartofler, kød og sovs. Mange ved ikke hvordan de skal tilberedes, eller mangler inspirationen til at gøre det lækkert.

Mange familier vælger desuden fisken fra i hverdagen, fordi deres børn ikke bryder sig om den. Børn kan ofte ikke lide fisk – nogle gange grundet smagen og andre gange på grund af, at der er ben og skind på. Fiskebranchen er opmærksom på netop den hindring, og producerer derfor forarbejdet fisk, der ikke indeholder ben og skind som for eksempel filletter.

Det er ikke alle danske børnefamilier, der har en madplan, og har planlagt deres indkøb. Ofte bliver beslutningen om aftensmaden truffet i supermarkedet, og der vælger man ofte det, som man kender, og det man ved er et hit derhjemme. Fisk er dyrt, og det kan godt afskrække os fra at prøve det af, og i stedet går vi bare med den sikre løsning – nemlig kød.

Vidste du?

  • Kvinder spiser mere fisk end mænd
  • Ældre spiser mere fisk end yngre
  • Voksne danskere spiser i gennemsnit 22 gram fisk om dagen
  • Den anbefalede mængde af fisk for voksne er 40 gram om dagen, hvilket svarer til fisk to gange om ugen

Pikasol – alt det gode fra fiskene

Der findes en lang række forskellige fedtsyrer, og kroppen har brug for dem alle – dog i forskellige mængder. Mange af fedtsyrerne bliver dannet af sig selv i kroppens, mens andre kun kan fås igennem maden.

Omega-3 fedtsyrer er flerumættede, og er den type af fedt, som kroppen skal have en større mængde af. Det er samtidig en essentiel fedtsyre, hvilket betyder, at det er den form, vi skal have gennem maden.

De vigtige omega-3 fedtsyrer findes i fiskelever og i kødet fra fede fisk. I og med at mange danskere ikke får den anbefalede mængde fisk i dagligdagen, indtager mange fiskeolie som for eksempel Pikasol.

Pikasol fiskeolie kommer fra fede fisk, der indfanges i Syd Amerika, da der findes et højt indhold af omega-3 i fiskene i netop det område. Det høje indhold af omega-3 skyldes blandt andet fiskenes måde at formere sig på, vandtemperaturen samt den type plankton fiskene indtager i deres levetid.

I kapslerne fra Pikasol anvendes der avanceret teknologi, analyser og kvalitetskontrol der hjælper med at rense uheldige stoffer ud af omega-3 olien.