Giv dit badeværelse en makeover med disse 6 tips

En gang imellem skal der ske noget nyt. Også selvom det gælder det lille bitte badeværelse, du ikke kan se dig ud af, hvordan skal blive flottere. Og hvem siger, det skal koste en formue at gøre sit badeværelse lidt mere lækkert?

Det kan faktisk gøres ganske nemt og billigt med et par enkelte gode tips. Så læs med her, og bliv klogere på, hvordan du kan forvandle dit kedelige og neutrale badeværelse til et flot og dejligt badeværelse.

Mal dine fliser

I rigtig mange boligprogrammer bliver gamle badeværelsesfliser malet over i en anden farve. Det er en nem og hurtig måde at friske et par brune fliser op. Du skal blot bevæge dig ned i dit lokale farvecenter og finde frem til en farve, du synes om. Husk at den skal kunne bruges til vådrum. Herefter går du bare i gang med at maler fliserne.

Hvis du ikke bryder dig om at farve et par neutrale fliser, kan du også vælge at farve fugerne i stedet. En farverig fuger kan sagtens give liv til dit gamle badeværelse. Husk igen at bruge en fuge specielt til vådrum.

Skift farverne

Er malingen af fliserne for voldsom en ændring? Så kan du også blot nøjes med at udskifte dine tekstiler på badeværelset. Der findes mange gode og billige muligheder for at skifte håndklæder og bademåtter ud i både Ikea og Jysk. En flot flaskegrøn eller en frisk solgul kan live badeværelset en hel del op. Vælg blot den farve, du synes bedst om.

Når du har udskiftet både måtte og håndklæder i en flot farve, kan du passende vælge et badeforhæng og sæbedispenser i samme farve eller i et mønster der komplimenterer farverne, så det hele passer sammen. Køb evt. også en lille vase eller krus i en fin lys farve, som kan passe ind i rummet.

Udskift dine armaturer

Hvis der er noget der virkelig kan ændre dit udtryk på badeværelset, så er det dine armaturer. Hvorfor ikke forsøge sig ad med en flot messingfarvet vandhane og bruser? Eller måske en sort firkantet bruser? Du kan nemt få kyndig vejledning og hjælp af Byens VVS, hvis du står og overvejer at skifte dine armaturer ud. Du kan også vælge en hane der er berøringsfri, som kan spare dig for mange penge på vand.

Indret med planter

Selvom du måske ikke har meget plads på dit badeværelse, kan du sagtens inkorporere et par grønne planter. Put nogle fine grene i en vase, og lad denne stå fremme på bordet, eller ved siden af håndvasken. Det giver et friskt pust og mere liv til rummet.

Mal gulvet

Det er ikke kun fliserne på væggen, du kan male. Hvis du har nogle helt almindelige fliser på badeværelsesgulvet eller bare gerne vil have et nyt udtryk, kan du også male disse. Det kan du enten gøre med en maling lavet til vådrumsgulv eller ved at vælge at bruge beton, som du påfører gulvet. Betonen kan give dit gulv et råt look.

Skift dit spejl

Mange af os har et helt almindeligt spejl på badeværelset. Men du kan sagtens finde et andet at montere, så længe du sørger for, at det sidder korrekt på væggen. Gå evt. i genbrugsbutikker for at finde et gammelt fint spejl, eller køb et spejl med indbygget lys. Vælg et der passer ind i din stil.