hus med temperaturmåler

Gennemgå din bolig inden vinter

Når solen skinner og varmegraderne langsomt stiger, er det måske ikke lige vvs-opgaver, du tænker allermest på. Men faktisk kan det være særdeles fornuftigt at bruge noget af din sommer/sommerferie på at få gjort klar til vinter.

På den måde undgår du pludselige opståede skader, som skal laves, på det tidspunkt, hvor det er allermest koldt.

Læs med her, og få gode råd til, hvordan du og dine vvs-installationer i hjemmet bliver klar til den koldere tid.

Få styr på varmen

Ethvert hus har en eller anden form for varmekilde. Hvad enten din bolig er udstyret med gasfyr, varmepumpe, fjernvarme eller lign., bør du sørge for en grundig gennemgang og inspicering af varmeanlægget. Når du gør dette, vil du kunne sikre dig at dine radiatorer, varmeanlæg og lign. er vedligeholdt og uden skader/fejl. Dermed står du ikke midt om vinteren og ingen varme har. Du kan med fordel kontakte din lokale VVS i Randers, hvis du har brug for professionel hjælp til at gennemgå dit varmeanlæg.

Hvis du opdager, at din varmekilde ikke fungerer optimalt, er det nu, du skal få styr på det. Så er du sikker på at have varme, når det bliver koldt udenfor.

Tjek dine radiatorer

Ligesom du skal tjekke dit varmeanlæg, skal du også tjekke dine radiatorer, hvis du har sådan nogle installeret i hjemmet. Tjek for eventuelle lækager og tjek op på, om varmefordelingen er ens over hele boligen. Du kan evt. rense radiatoren, hvis den er meget snavset.

Tjek varmtvandsbeholderen

Hvis du har en varmtvandsbeholder i hjemmet, kan det være en god idé også at tjekke op på denne og sikre dig, at der heller ikke er nogen skader eller brud på denne. Her kan du bl.a. få hjælp fra en professionel VVS-montør, som kan tjekke varmtvandsbeholderen for dig.

Isolering af rør

mand med hårtørrer på frosne rør

Har du tid om sommeren, kan det være en god idé at isolere dine rør, så de er klar til den forestående vinter. Når du sørger for grundig isolering af rørerene, mindsker du risikoen for, at rørene fryser til og dermed forårsager lækager og brud.

Andre opgaver du kan lave om sommeren

Udover ovenstående VVS-opgaver, der skal gøre dig klar til vinter, er der selvfølgelig også andre ting, du kan gennemgå i boligen. Det kan bl.a. være en fordel at tjekke dit tag igennem på huset, så du ikke risikerer, at der ligger løse tagsten eller er revner, der påvirker konstruktionen og giver problemer hen over vinteren. Ligeledes kan du med fordel også tjekke op på din boligs isolering. En god og korrekt isolering kan gøre hjemmet mere energieffektivt, så du ikke forbruger for meget varme. Det er også godt økonomisk. Sidst, men ikke mindst kan du også bruge sommeren på at tjekke døre og vinduer for utætheder og skader, der påvirker deres evne til at holde på varmen.

Få professionel hjælp fra fagmand

Mange ting kan være svære selv at gå efter i boligen, når du skal tjekke op på, om alt fungerer som det skal. Særligt hvis der er tale om VVS-installationer eller lign. Her bør du i høj grad få hjælp fra en professionel fagmand, der ved hvad der skal gøres og ses på. På den måde er du sikker på, at dine installationer er korrekte og klar til vinteren.