Ny facadebeklædning? Dette skal du overveje

ny-facadebeklaedning-paa-hus

En facadebeklædning har mange formål. For det første er facadebeklædning med til at give huset et flot æstetisk udtryk, som i høj grad bidrager til det samlede helhedsindtryk af huset. For det andet er en facadebeklædning med til at beskytte husets facade mod sol, vind, regn, sne og temperatursvingninger. Facadebeklædningen har dermed både et æstetisk og praktisk formål.

Der kan være mange årsager til, at man ønsker at investere i en facadebeklædning. Særligt ved nybyggerier er facadebeklædning meget populært, fordi beklædningen kan være med til at give det stilmæssige udtryk, som man ønsker til huset. Ved tilbygninger kan facadebeklædning også være et godt valg, da det kan være med til at sikre, at den nye tilbygning får samme stilmæssige udtryk, som den gamle bygning.

Skal du have udskiftet den gamle facadebeklædning med en ny eller måske have monteret facadebeklædning på dit hus for første gang, kan det være en god idé at overveje, hvilket materiale facadebeklædningen skal være i.

Vælg det rette materiale til din facadebeklædning

Facadebeklædning fås i mange forskellige materialer, og der kan være fordele og ulemper ved dem alle. Er du i tvivl om, hvilket materiale du skal vælge, kan du herunder læse lidt om de forskellige materialer.

Facadebeklædning i zink

Zink er et holdbart materiale og meget slidstærkt. Zink er desuden vedligeholdelsesfrit, hvilket betyder, at du med dette materiale kan give huset god beskyttelse mod vind og vejr i mange år, samtidig med at du slipper for vedligeholdelse af beklædningen. En facadebeklædning i zink giver et tidløst udtryk til huset, og giver et stilrent og flot resultat. Facadebeklædning i zink er derfor også et populært valg, som passer godt til de fleste hustyper. Dog skal du være opmærksom på, at facadebeklædning i zink ligger i det dyrere prisleje.

Facadebeklædning i kobber

Kobber er et populært og moderne valg til facadebeklædning af særligt erhvervsbygninger og større villahuse. Kobber patinerer over tid på grund af de miljømæssige påvirkninger, og den rødlige kobberfarve vil derfor med tiden blive brunere for til sidst at blive irgrøn i farven. Kobber er ligesom zink vedligeholdelsesfrit og har en lang holdbarhed.

Facadebeklædning i aluminium og stål

Aluminium og stål er meget slidstærke overfor korrosion og har en lang levetid. Ligesom zink kræver stål og aluminium desuden også kun meget lidt vedligeholdelse og er derfor et godt materialevalg til facadebeklædning. En facadebeklædning i aluminium eller stål giver facaden et klassisk og moderne udtryk, men afhængig af, hvilken type overfladebehandling af materialet man vælger, kan det endelige æstetiske udtryk variere.

Facadebeklædning i skifer

Skifer er natursten, og er derfor også et miljøvenligt materiale. Skifer er et stærkt materiale, som har en lang holdbarhed på over 100 år, og det bruges derfor både til tagbelægning og facadebeklædning. En facadebeklædning i skifer kræver heller ikke rigtig nogen form for vedligeholdelse, men da stenene kan gå i stykker, kan det indimellem være nødvendigt med udskiftning af stenene. Naturskifer giver et mere naturligt udtryk end de øvrige materialer og kan samtidig give et mere råt look til bygningen.

Hvilken facadebeklædning skal du vælge?

Hvilket materiale du skal vælge til din facadebeklædning, og hvilken facadebeklædning der er den bedste, afhænger meget af, hvilken stil du ønsker. Når du skal vælge materiale, er det derfor også en god idé at overveje, hvilket stilmæssigt udtryk du ønsker at give dit hus. Måske bør du også overveje et materiale, der passer ind i stilen til de øvrige huse i dit område. Derudover skal du også tage stilling til materialets holdbarhed og pris.

Når du har fundet ud af, hvilket materiale du skal vælge, kan det være en god idé at kontakte din lokale VVS eller blikkenslager, som kan hjælpe dig med montering. Denne VVS i Randers udfører også blikarbejde og kan derfor hjælpe dig med at montere ny beklædning eller reparere utætheder i den gamle facadebeklædning.