Sådan finder du den rette bolig, hvis du har en stram økonomi

bolig-til-stram-oekonomi

Det store opsving på boligmarkedet de sidste par år har resulteret i prisstigninger på huse landet over, og gennemsnitsprisen på husene er dermed også steget. Der er imidlertid stadig mange boligkøbere, der har en stram økonomi, og som derfor ikke har råd til at købe et hus til over 2 millioner kroner.

Det er dog i mange tilfælde ikke et problem at finde en bolig, hvis man har en stram økonomi, så længe man er fleksibel i forhold til boligen og er villig til at gå på kompromis med nogle af de parametre, som har en stor indflydelse på boligens pris.

Ældre huse i stedet for nybyggeri

En måde at spare penge på huskøbet, hvis økonomien er stram, er at gå efter et ældre hus fremfor nybyggerier, eller huse der er blevet nyistandsat og moderniseret. Ældre huse er ofte langt billigere, og der kan derfor ofte være mange penge at spare ved at vælge et hus af en ældre dato.

Er du fiks på fingrene, og har du mod på selv at foretage en istandsættelse af huset, kan du gøre et rigtig godt køb ved at vælge et gammelt hus, som du selv renoverer, istandsætter og modernisere, præcis som du gerne vil have det.

Beliggenhed og geografi

pendling-til-arbejde

Beliggenhed og geografi er for mange afgørende, når de skal købe hus. Huset skal helst ligge i et godt kvarter, hvor der ikke er for langt til institutioner og arbejde. Det kan dog være en god idé at gå på kompromis på dette parameter, hvis økonomien er stram.

En undersøgelse fra 2018 viser, desuden også, at den gennemsnitlige dansker, der har et arbejde, tilbagelægger i alt 42 km om dagen for at komme til og fra arbejde. Villigheden til at pendle længere til og fra arbejde kan i høj grad skyldes, at man ved at pendle længere har mulighed for at bo billigere.

Mange arbejdspladser ligger placeret omkring byerne, hvor huspriserne ofte er skyhøje – særligt i storbyer som Aarhus og København. Ved at købe et hus, der er placeret lidt længere ude på landet, vil du muligvis have længere til og fra arbejde, men samtidig kan du også få et hus til en meget billigere pris, fordi huspriserne i yderområderne er lavere end inde i byerne.

Få råd og vejledning hos din ejendomsmægler

Jagten på den rette bolig kan være en meget svær udfordring – særligt når økonomien er stram. Derfor kan det være godt at få hjælp af en ejendomsmægler i Allingåbro. En ejendomsmægler kan hjælpe dig med at finde en bolig, der passer til din økonomi, og vil så vidt muligt forsøge at finde et hus, der lever op til dine krav og ønsker.

Derudover kan en ejendomsmægler hjælpe dig med at se muligheder, du ikke selv havde tænkt på og hjælpe dig med at kigge lidt bredere i stedet for kun at fokusere på ét specifikt geografisk område. På den måde kan du måske finde det hus, der kan blive dit fremtidige drømmehus, selvom du kan blive nødt til at gå på kompromis med husets beliggenhed, geografi eller stand.