Bliv skøn indefra – 5 tips til sundere hår, hud og negle

Sundere-haar-hud-og-negle

Drømmer du også om et sundt hår, en smuk hud og stærke negle? Mange kvinder investerer jævnligt i nye produkter til pleje af hår, hud og negle i jagten på at få et flottere udseende. I stedet for at pleje hår, hud og negle udefra kan det dog være en idé at pleje indefra.

Der er nemlig meget du kan gøre for at få sundere hår, hud og negle ved at pleje din krop indefra og give din krop det den har brug for. Få 5 gode tips til, hvordan du bliver skøn indefra og får et sundere hår, en flottere hud og pænere negle.

Giv huden masser af fugt

Noget af det vigtigste du kan gøre for din hud er at sørge for, at den får tilstrækkeligt med fugt. Dette kan du blandt andet gøre ved at drikke masser af vand. Vand er et af de bedste midler til at sikre, at kroppen og huden er hydreret. Drik derfor mindst 1,5 liter vand om dagen og mere, hvis du dyrker sport eller motion, hvor du sveder meget. På den måde kan du holde din krop og din hud hydreret og undgår dermed også at huden tørrer ud.

Få masser af essentielle fedtsyrer

Udover at give din hud og krop fugt indefra med vand, kan du også give din krop fugt og pleje indefra med essentielle fedtsyrer. Essentielle fedtsyrer som Omega-3 og Omega-6 bidrager til vedligeholdelsen af en flot og sund hud. Det er derfor en god idé at sørge for at få tilstrækkeligt af disse fedtsyrer.

Omega-6-fedtsyrer findes i planteolier såsom solsikkeolie, vindruekerneolie og majsolie, og mange danskere får derfor tilstrækkeligt af denne Omega-fedtsyre. Til gengæld er det ikke alle der får nok Omega-3-fedtsyrer. Omega-3 findes blandt andet i nødder samt fede fisk såsom makrel, sild og laks. Derudover kan du få Omega-3 ved at tage fiskeolie.

Omega-3

Tag kosttilskud til hår, hud og negle

Mangel på specifikke vitaminer og mineraler kan have konsekvenser for både hår, hud og negle. Det er derfor vigtigt, at du får de vitaminer og mineraler, som din krop har brug for til at opretholde en normal kropsfunktion samt til at styrke både hud, hår og negle.

Her spiller særligt B-vitaminer som Biotin, B2-vitaminer og B3-vitaminer samt mineraler som zink, magnesium, silicium og selen en stor rolle i opretholdelsen af normalt hår, hud og negle. Får du ikke tilstrækkeligt af disse vitaminer og mineraler gennem kosten, kan det derfor også være en god idé at supplere med kosttilskud. Original Silicea er et godt bud på et kosttilskud, der styrker hår, hud og negle og indeholder både biotin, zink og selen.

Hold et stabilt blodsukkerniveau

Et stabilt blodsukkerniveau er vigtigt for et flot hår og hud. Det skyldes, at udsving i blodsukkerniveauet kan være med til at stresse kroppen og påvirke produktionen af talg. Et ustabilt blodsukkerniveau kan således gøre dit hår mere fedtet samt give uren hud.

Hvis du vil have et flot hår og en pæn hud, er det derfor afgørende, at du holder et stabilt blodsukkerniveau. Dette kan du blandt andet gøre ved at spise en sund kost med antiinflammatoriske og lavglykæmiske fødevarer samt dyrke regelmæssig motion.

Tag et kig på din livsstil

Stress, hormonel ubalance, rygning, samt et stort indtag af alkohol eller sukker kan have indflydelse på hud, hår og negle. Oplever du hårtab, eller har du problemer med uren, tør eller trist hud, kan det derfor være en god idé at holde øje med, om dette muligvis kan skyldes noget i din livsstil. Hvis det er tilfældet, er det vigtigt, at du laver nogle ændringer i din livsstil, hvis du gerne vil have sundere, hår, hud og negle.