Sådan får du en sund hud

saadan-faar-du-en-sund-hud-703Vi kvinder udsætter vores hud for mange ingredienser, som er hårde, og slider på den. Det er vigtigt for vores selvværd og fremtoning, at vores hud er blød, og ikke oser af urenhed. Vi bruger nemlig rigtig meget energi på at opnå en sund hud. Vi køber dyre produkter, og tænker meget over, hvad vi indtager.

Der findes uendelige gode råd til, hvordan man opnår en hud, der altid er sund, og ikke har akne, bumser og andre urenheder. Det kan være svært at finde rundt i de mange gode råd, og samtidig finde ud af præcis hvilke metoder, der bidrager til en sund hud for dig. I denne artikel får du derfor de mest effektive metoder, du kan bruge til at komme den urene og tørre hud til livs.

1.      Antioxidanter, omega 3 og C vitaminer

Huden er kroppens største organ, og vi både optager og sveder gennem den. Derudover fortæller huden en del om vores livsstil. Den siger nemlig noget om alt lige fra stres og rygning til for meget sukker eller decideret forkert kost. Det er netop en af grundene til, at det mad vi indtager, har stor betydning for vores huds udstråling og sundhed.

Først og fremmest bør man drikke rigeligt med vand. Hvis man er i vandmangel, vil det afspejle sig på huden. Den bliver tør og gennemsigtig, da den ikke bliver gennemfugtet.

Derudover findes der nogle ingredienser, der er vigtige at indtage for at huden. Særligt fødevarer der indeholder antioxidanter er vigtige, da de bekæmper de frie radikaler, som huden får for blandt andet røg, smog og ozon, der alle er ingredienser, der ælder huden, og giver rynker. Antioxidanter findes blandt andet i madvarer som:

  • Bær
  • Grøn te
  • Løg og hvidløg
  • Kiwi, citrusfrugter og peberfrugter

Udover antioxidanter bør man også indtage omega 3, C vitaminer og fødevarer der virker anti-inflammatoriske, da de genopbygger huden indefra, når man indtager for eksempel kaffe og cola.

2.      Naturlig hudpleje fra Tromborg

cosmetic productsNoget af det der slider mest på vores hud, er make-up, snavs og parfumerede produkter. Det er derfor ekstremt vigtigt at bruge de helt rette hudplejeprodukter. Først og fremmest er det vigtigt at være klar over, hvilken hudtype man har. Hvis man har en fedtet hud, skal man ikke benytte en meget fugtgivende creme, da det blot vil gøre det værre.

Tromborg er et hudpleje- og makeupmærke, der er skabt omkring et koncept om naturlig skønhed. Produkterne indeholder ikke parabener, parfume eller kunstige farvestoffer. I stedet består produkterne fra Tromborg af certificerede æteriske olier, planteekstrakter og salt fra det døde hav, der hjælper til at huden bliver helet.

Der findes både produkter til sart, tør og fedtet hud, der altså er naturlige og hjælper huden i balance. Det faktum at man benytter de rette produkter til hud, er altså en af de afgørende elementer i hudens sundhed. Her er der både tale om renseprodukter, cremer, serum osv.

3.      Kosttilskud

I en hektisk hverdag kan det svært at få indtaget alle de stoffer, der er gode for hudens sundhed. Derfor benytter flere og flere sig af kosttilskud som et supplement til deres daglige kost. Gennem kosttilskud kan man nemlig indtage de ingredienser, som huden er i mangel på.

Hvis man for eksempel er plaget af tør og sart hud, kan kosttilskud der indeholder omega 3 fedtsyrer have en ekstremt god effekt. I omega 3 fedtsyrerne findes der nemlig hørfrøolie, som er meget gavnlig for huden. Der findes et hav af forskellige kosttilskud, men det er altså vigtigt at finde ud af præcis hvilke ingredienser man mangler, så man kan indtage kosttilskuddene efter det. Derudover er det også vigtigt at fastslå, at kosttilskud skal ses som et supplement til dagligdagens kost, og skal altså ikke indtages alene.