3 ting du kan blive, hvis du er vild med praktisk arbejde

Der findes mange jobs med praktisk arbejde

Det kan være svært at finde sin rette hylde. Nogle går hele deres voksne liv, og tænker over, om de mon er endt i den rette branche. Nogle gange skyldes det, at valget omkring den fremtidige karriere er truffet i en tidlig alder, mens det hos andre blot skyldes ændring i interesser.

I dag er mulighederne mange. Der findes tonsvis af uddannelser og jobs – også dem man ikke ved eksisterer. Selvom et karriereskifte i en voksen alder kan være et stort skridt, kan det være det, der skal til for at finde arbejdsglæden og ikke mindst motivationen igen.

Det handler i bund og grund om at overveje, om man er glad, for det man laver. Det er vigtigt at trives, da det i en kombination med passion ofte er med til at skabe arbejdsglæden.

Nogle har siddet på kontor foran en computerskærm hele sit liv, men har en havemand gemt inde i sig, og elsker fysisk arbejde. Der findes forskellige former for fysisk arbejde. Noget er mere krævende end andet.

Få tre bud på jobtyper du kan kaste dig ud i, hvis fysisk arbejde er det, der driver dig.

Tømreren

Du kan blive tømrerFor at blive tømrer er det vigtigt, at man har en god fysik, og derudover skal man holde af at være udenfor i en stor del af en arbejdsdag.

Som tømrer arbejder man som udgangspunkt med boligbyggeri, men arbejdsopgaverne kan også bestå af betonstøbning og arbejde med bærende konstruktioner, vinduer og tage.

Tømrerjobbet er altså alsidigt, men alle arbejdsopgaver kræver god fysik. Man vil typisk blive ansat på byggepladser, i tømrervirksomheder eller hos byggeentreprenører.

Mange uddannede tømrer vælger også at starter deres egen virksomhed, det kræver dog nogle års erfaring i andre tømrervirksomheder.

Havemand

Du kan blive havemandHvis træer, blomster, hækklipning og andre havearbejde interesserer dig, kan det være, at du skal overveje i karriere som havemand.

Som havemand kan man påtage sig en bred vifte af opgaver. Nogle er uddannede gartnere, mens andre blot har en stor viden på grund af interesse og passion.

Der findes mange typer af havemænd. Et eksempel på dette er Hus og Have Hjælpen, som med sin beliggenhed i Hadsten udfører havearbejde i det meste af Østjylland.

Hos Hus og Have Hjælpen har man altså en havemand i Hadsten, som kan fuldføre alle former for fysisk arbejde i haven. Det gælder både hækklipning, græsslåning og belægning.

Der findes som nævnt mange typer virksomheder, der tilbyder havehjælp, idet flere og flere mennesker gerne vil betale sig fra det fysiske arbejde.

Maler

Du kan blive malerSom maler skal man både arbejde inde og ude. Man skal have en vis teknik, og samtidig skal man have en god fysik. Malerjobbet kræver nemlig, at man kan bevæge sig rundt i forskellige stillinger, og at man kan stå op i lang tid af gangen.

Der findes forskellige typer af malere. Nogle bliver bygningsmalere, hvilket vil sige, at man maler murværk, træværk og metalflader.

Uddannelsen tager omkring fire år, og består af skoleophold og praktiske perioder. Man lærer at blande farver, og man får derudover en viden omkring materialer og maleteknikker samt tapetsering og lakering.

Ens for de tre uddannelser er det fysiske element. Det kræver en god fysik, og det kræver, at man kan lide at være fysisk aktiv i sit job. Det kan være svært at have et fysisk krævende job hele sin karriere, og derfor kan det være en fordel at begive sig ud i et karriereskift.