Beskyt din hud i forårssolen mod pigmentforandringer

pige-nyder-solen

Foråret står på hæld, hvilket betyder, at rigtig mange sætter sig udenfor for at nyde forårssolen, når de første solstråler for alvor rammer, og det er blevet varmere udenfor. Mange tænker ikke over, at forårets solstråler skader huden lige så meget som sommersolen, og de fleste sætter sig derfor udenfor i forårssolen uden nogen form solbeskyttelse i ansigtet.

Det er dog en rigtig dårlig idé at opholde sig i solen uden solbeskyttelse, og er noget der i høj grad kan medføre solskader som rynker, solpletter og pigmentforandringer. Særligt pigmentforandringer, er der rigtig mange, der bliver ramt af i foråret, og faktisk er april højsæson for pigmentforandringer.

Derfor giver vi dig her gode råd til, hvordan du bedst kan beskytte din hud i forårssolen for at undgå at få solskader i ansigtet og andre steder på kroppen som ofte af eksponeret for solen som for eksempel hænderne.

Solcreme, solcreme, solcreme

Det kan ikke siges nok gange. Solcreme er afgørende, hvis du ønsker at beskytte din hud mod solens stråler og mindske risikoen for at få pigmentforandringer. Pigmentforandringer og pigmentpletter opstår nemlig på grund af en overproduktion af pigmentet melanin, der er det pigment, der gør os solbrune. Når huden udsættes for meget soleksponering uden tilstrækkelig solbeskyttelse, sker der dermed en overproduktion af melanin, som giver pigmentforandringer og pigmentpletter.

Det er derfor vigtigt at benytte tilstrækkeligt med solbeskyttelse, hvis du vil undgå pigmentforandringer og mørke pigmentpletter i huden. Det er dog ikke nok bare at bruge en faktor 15, selv hvis du kun opholder dig herhjemme i Danmark og ikke rejser sydpå.

Du skal derimod bruge en solcreme med faktor 30 og gerne en faktor 50 i ansigtet. Hvis du bruger en solcreme med solfaktor 30 eller 50, er du bedre sikret mod pigmentforandringer og andre solskader i ansigtet. Det kan derfor være en fordel at gå efter solcreme med højere solfaktor, hvis du gerne vil beskytte din hud. Sørg desuden for, at din solcreme også har UVA–filter, så du er beskyttet bedst muligt mod solens UV-stråler.

solcreme

Brug hudpleje til pigmentforandringer

Hvis du ikke er så meget til at bruge solcreme hele året rundt, bør du som minimum have en dagcreme med en høj solfaktor, der kan beskytte din hud, når du bevæger dig udenfor i de solrige forårsmåneder.

Det kan dog også være, at du allerede har været lidt for flittig med solbadningen og allerede døjer med pigmentforandringer og pigmentpletter. I så fald kan det være en god idé at benytte hudpleje, der er særligt beregnet til behandling af pigmentforandringer og pigmentpletter, og som samtidig giver beskyttelse til huden i dagtimerne.

Der findes rigtig mange cremer og andre typer hudplejeprodukter, som både forebygger pigmentforandringer og beskytter mod samt mindsker pigmentpletter i huden. Nogle af cremerne indeholder solfaktor, mens andre hjælper med at lysne de eksisterende pigmentpletter i huden.

Hvis ikke du benytter solcreme, kan en creme med solfaktor, der forebygger pigmentforandringer være et rigtig godt valg, når du skal ud i forårssolen og gerne vil beskytte din hud. I mange tilfælde vil en solcreme dog kunne være tilstrækkelig til at beskytte din hud mod fremtidige solskader. Om natten kan du benytte hudplejeprodukter uden solfaktor, som giver en mere intensiv pleje, og som behandler og mindsker pigmentforandringer og pigmentpletter i huden.