Få den optimale hudplejerutine til hudtypen tør hud

Pige-smoerer-creme-paa-huden

Huden er vores største organ, og derfor er det enormt vigtigt at pleje den korrekt, så du får mest ud af dine produkter til din hudtype, og så du mindsker risikoen for at fejlbehandle den.

Mange af os oplever fra tid til anden at få tør hud i ansigtet, når årstiderne skifter, og vejret bliver koldere. Har du hudtypen tør hud, vil det dog ikke kun være om vinteren, at du oplever, at huden strammer og føles ubehagelig, men hele året rundt.

Tør hud som hudtype

Vores hud er forskellig, men vi er alle født med én specifik hudtype. Der er dog stor forskel på, hvordan vores hud opfører sig og ser ud derefter, da huden også kan være påvirket af ydre faktorer.

Når vi taler om hud, er der to vigtige ting at forholde sig til; din hudtype og din huds tilstand. Hudtypen er, som nævnt, medfødt, hvorimod hudtilstanden beskriver, hvordan din huds tilstand er i øjeblikket – om den er dehydreret, irriteret eller lign. Her vil vi dog fokusere på hudtype og guide dig til den rette pleje, hvis du har tør hud.

Kendetegn ved tør hud

pige-med-toer-hud

Tør hud som hudtype forveksles ofte med hudtilstanden dehydreret hud, men der er stor forskel. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på, om din hudtype er tør, eller den blot er dehydreret, fordi den mangler fugt pga. vinterens kulde.

Tør hud kommer af, at huden ikke producerer nok talg, og derfor mangler både olie og vand i huden. Til tider kan den tørre hud også forveksles med sensitiv hud, da en tør hud også kan blive rød og irriteret, og tilmed kløende.

Hudtypen tør hud er ofte kendetegnet ved:

  • En mat og ru overflade at røre ved
  • Næsten usynlige porer
  • Næsten ingen urenheder
  • En hurtig absorberingsevne af fugten fra produkter – kan ikke få nok produkt
  • En strammende fornemmelse i huden

Hvis du oplever nogle af disse kendetegn, kan det tyde på, at din hudtype er tør, og at du derfor skal behandle huden med produkter udviklet specifikt til din hudtype – nemlig tør hud.

Sådan plejer du tør hud

Nu da du har fundet frem til, at din hudtype er tør, er det herefter vigtigt at se nærmere på, hvordan du bedst plejer den, så du ikke risikerer at forværre huden og dens tilstand. Eftersom tør hud har en sensitiv struktur, er det vigtigt at vælge de rette produkter, som kan give intens fugt og pleje til huden. Vælg gerne produkter så milde som muligt og gerne uden irriterende og udtørrende ingredienser, da dette blot forværrer din tørre hud.

Til den daglige hudplejerutine er det alfa og omega, at du vælger produkter specielt udviklet til tør eller meget tør hud. Gå en stor bue udenom skummende ansigtsrens, da disse blot vil udtørre din hud endnu mere, og benyt i stedet en rensemælk/lotion eller en renseolie.

Efterfølgende er det nødvendigt at fugte huden med et godt, fugtgivende serum, så huden kan få den optimale pleje og beskyttelse og være klar til påføring af dag/natcreme. Hvis du lider af meget kløende hud, kan du med fordel benytte en fugtgivende creme eller balm til den tørre hud i ansigtet, som kan være med til at lindre huden og få styr på fugtbarrieren.

Sidst, men ikke mindst, så vælg produkter med et højt olie- eller fedtindhold, da din hud har behov for alt den fugt, den kan få. Brug evt. en lækker olie i badet, som også fugter, alt imens den fungerer som en sæbe, så din hud ikke udtørres.