Guide: sådan bruger du hårolier

Hårolier har efterhånden været kendt i mange år, og de fleste kvinder har nok også prøvet denne type af olie til håret.

Hvis du gerne vil sikre dig, at dit hår er sundt og velplejet, så er det hårolien, du skal have fat i. Det kan dog sagtens tage lang tid at finde den rette hårolie, og mange gange er du nødt til at prøve forskellige typer af olier af, inden du finder den rette.

Her giver vi dig et bud på, hvilken type olie der kan bruges til forskellige typer af hår, så du bliver lidt klogere til næste gang, du står og skal købe en god hårolie.

Hårolie – hvad er det, og hvorfor skal jeg bruge det?

Hårolie er en olie lavet specielt til håret, og bliver oftest brugt til at fugte dit hår, lige så vel som du fugter din hud med cremer. Afhængig af, hvilken type olie du vælger, kan olien indeholde forskellige slags vitaminer, antioxidanter og/eller silikoner der gør håret blødt.

Hårolie kan både bruges af mænd og kvinder og af alle hårtyper. Olier med silikone på ingredienslisten plejer ikke håret på samme måde som rene olier, men det kan være med til at gøre dit håre mere medgørligt.

En god hårolie skal gerne fugte og pleje dit hår med plejende egenskaber i form af f.eks. E-vitaminer og essentielle fedtsyrer, som er gode for dit hår. Når håret får en god gang fugt, vil du opleve, at håret bliver mindre kruset, fordi olien holder på fugten i hårstrået.

Samtidig styrker en god hårolie hårets enkelte hårstrå, og dermed knækker det ikke så let, hvilket gør dit hår sundere. Sidst, men ikke mindst, kan hårolie give dig en vis form for solbeskyttelse.

Der findes både olier, som er 100 % koldpressede olier, og så findes der et mix af olie og forskellige andre ingredienser som eks. silikone. Du skal derfor være opmærksom på at vælge den olie, som passer til dit hår og den pleje du gerne vil tilføre det.

Men hvordan ved du så, hvilken type olie du skal bruge?

Vælg din hårolie ud fra dit hår

Vi har alle sammen forskellige typer af hår, ligesom vi har forskellige hudtyper. Derfor er det en god idé at vælge en hårolie, der kan gøre dit hår flottere og sundere, i stedet for at modarbejde og gøre håret fedtet. De allermest kendte og anvendte olier i hår- og hudplejeprodukter er planteolier som kokosolie, arganolie og jojobaolie.

Ødelagt eller fint hår

Arganolien er en let olie, der er rig på E-vitamin og fedtsyrer. Derfor er denne meget velegnet til fint hår, da den ikke tynger håret, og samtidig er den rigtig god, hvis dit hår er tørt, ødelagt eller kruset.

Dette skyldes det høje indhold af fedtsyrer, som binder fugten i håret, og derved kan give liv til lokkerne igen. Hvis du vil have en ren arganolie uden nogle former for tilsætningsstoffer eller silikoner, skal du se efter ingrediensen 100% Argan Spinosa Kernel Oil.

Krøllet hår eller spaltede spidser

Hvis du har krøller, er du nok også godt klar over, at de kræver en god gang pleje, hvis de skal fremstå flotte og sunde fremfor krusede og matte. Hvis du gerne vil have en god olie til pleje af krøllerne, skal du prøve kokosolien.

Kokosolien har nemt ved at trænge ind i hårstrået og er rig på antioxidanter og fedtsyrer. Det er en olie der fedter meget, og du skal derfor passe på, ikke at påføre for meget i håret. Mange bruger også denne olie som en hårkur natten over, da den fungerer rigtig godt mod de spaltede spidser.

En hårolie der kombinerer både kokosolie og arganolie er hårolien fra Ecooking. Denne hårolie er rig på E-vitamin og fedtsyrer, som tilføjer en masse fugt til håret. Derudover er den rig på antioxidanter, som giver intens pleje til håret.

Manglende glans

Hvis dit hår er lidt mat i udseende, kan du give det mere pleje og glans med en god olie som jojobaolien. Jojobaolien er også en let olie, som er med til at give håret masser af fugt og blødgøre det. Brug kun et par enkelte dråber, hvis du vil have glans i håret. Jojobaolien er også god til fint hår, da den ikke tynger og fedter håret.

Sådan bruger du hårolie

Hårolie kan enten bruges i vådt eller tørt hår. Bruger du olien i tørt hår, giver du primært håret glans, hvorimod, hvis du bruger olien i fugtigt eller vådt hår, trænger olien nemmere ind i håret og plejer det.

Du skal dog være opmærksom på, ikke at bruge det i alt for vådt hår, hvis du har fint hår. Her skal du i stedet benytte olien i håndklædetørt hår, så olien ikke fedter.

Brug 1-2 dråber og fordel i længderne af håret. Du kan altid tilføje mere olie, hvis du synes, du har behov for det. Brug ikke olien i hovedbunden, da dette blot medfører fedtet hår.