Kend forskellen på de forskellige hårprodukter

Hårmousse/skum, hårgel, voks og olie. Langt eller kort hår. Medium hold eller stærkt hold? Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i de mange forskellige hår- og stylingprodukter der findes. Især hvis du er mand og bare gerne vil have noget enkelt, der kan bruges til at style dit hår.

For hvordan ved du, hvad der fungerer bedst til lige netop din frisure eller dit hår? Vi har samlet de mest anvendte hårprodukter til mænd, og giver dig en chance for at finde ud af, hvad de hver især har af fordele.

Hårmousse

Hårmousse eller hårskum er et produkt, som ofte forbindes med at tæmme krøller, men det har faktisk flere fordele. Hårmousse er med til at give dit hår fylde og glans og giver faktisk et ret godt hold til din frisure. Det kan dog godt gøre dit hår lidt stift, hvis du ikke bruger nogle varmeredskaber til at style håret med.

Hårmousse bruges bedst i håndklædetørt hår, hvorefter det skal styles med krøllejern, glattejern eller føntørrer. Hårmousse kan også give dit hår fugt og pleje, og det er derfor et rigtig godt produkt at bruge, inden du fortsætter med eventuelle andre produkter.

Hårvoks

Der er sket rigtig meget med hårvoks siden dengang, det kun var Dax hårvoks, der duede. Nu findes hårvoks både i en almindelig voksudgave, men også som claywax eller mudwax. Det fås samtidig også til både langt og kort hår.

Hvilken voks du skal vælge, afhænger af din frisure. Med en almindelig voks får du let til stærkt hold med shine. Det er et produkt, som er nemt at vaske ud og restyle håret med i løbet af dagen, da produktet ikke størkner.

Med clayvoks får du en voks, der indeholder ler, hvilket giver et mat udseende og et kraftigt hold. Clayvoks kan være lidt svært at arbejde med, hvis du ikke er vant til det. Sørg derfor for at varme det godt op i hænderne, inden du påfører det, så det dermed er lettere at fordele.

En mudwax er, som navnet antyder, en voks der minder om mudder i sin konsistens. Den er derfor lidt lettere at arbejde med end en clayvoks. En mudwax er god til dig, der gerne vil have et lidt ’messy’ look med lidt struktur.

På et online apotek kan du finde voks til både langt og kort hår, samt med og uden parfume, så du har mulighed for at vælge den voks, du synes bedst om.

Hårgel

De fleste af os har nok på et eller andet tidspunkt stiftet bekendtskab med hårgel. Hvad enten det var for at lave det perfekte slikhår eller blot at eksperimentere med produktet. Hårgel er et vandbaseret hårprodukt, som giver meget hold til håret. Det gør faktisk dit hår så stift, at det ikke rigtig bevæger sig, og det er en fordel, hvis du gerne vil have ekstremt hold. Derudover giver det håret et meget fint wetlook, hvor det ser lidt vådt ud hele tiden. Der er sket meget med hårgel siden de første kom frem på markedet, og de bliver bl.a. også brugt til at definere krøller og minimere frizz. Hårgelé kan bruges både i fugtigt og tørt hår.

Hårspray

Du kender sikkert godt hårspray. Det er en spray, som er beregnet til at holde håret på plads hele dagen. Når du har stylet dit hår i den ønskede frisure, skal du bruge din hårspray til at sikre, at håret bliver, hvor det skal. Der findes heldigvis hårsprays med og uden parfume, så du kan finde en, der ikke lugter alt for parfumeret.

Vælg produkt efter hårtype

Når du skal vælge dit nye stylingprodukt, er det vigtigt at gå efter din hårtype. Derudover skal du også se på, hvilken slags frisure du ønsker at skabe og dermed gå efter et produkt, der egner sig til det. Har du kort hår, og ønsker et godt hold, kan en god voks eller clayvoks være en god mulighed. Har du derimod langt hår, er det måske en hårmousse eller hårolie, du skal gå efter for at pleje håret og tilføre fugt. Uanset hvad du er på udkig efter, kan du tage et smut forbi et online apotek, og se, hvad de har af forskellige hårprodukter.