Har du overvejet ishockey?

digg-dk-har-du-overvejet-ishockey-7003x336

Selvom man er familiefar med stort f, er det stadig vigtigt at prioritere sine egne interesser. På den måde får man skabt et frirum, og bliver ladt op til igen at være en god far og mand. Mange mænd falder fra deres gamle interesser, fordi tiden bliver mindre på grund af familien, arbejde og praktiske ting.

Ishockey er en enorm mandig sport, som er god hjerte-kar-træning og samtidig giver et fællesskab og en følelse af holdånd. Altså en god mulighed for en holdsport, hvor man kan drage fordel af både det sportslige og det sociale, hvilket vil skabe et ideelt frirum.

Regler

En ishockeykamp består af tre perioder der varer 20 minutter. De 20 minutter dækker dog over den effektive spilletid, hvilket vil sige, at tiden stoppes når pucken eksempelvis er ude af spil.

Hvis man vinder kampen kan man tage 3 point med videre, og hvis kampen ender uafgjort for hvert hold et point. Banen er 60 meter lang og 30 meter bred. Mållinjerne er placeret 4 meter fra enden af banen, og resten af banen er delt op i tre lige store zoner:

  • Forsvarszonen
  • Midt zonen
  • Angrebszonen

Der kan, ligesom i fodbold, blive dømt offside. Offside bliver dømt, hvis angribende spillere skøjter ind i angrebszonen før pucken har passeret den blå linjer, der skiller zonerne ad.

Hvis spillet har været stoppet, sættes det i gang igen med en såkaldt faceoff. Det betyder, at dommeren lader pucken falde mellem stokken på to spillere – en fra hvert hold.

Hvis pucken ryger fra en banehalvdel og ned over modstandernes baglinje dømmes der icing. Derefter skal spillet sættes i gang i den zone, hvor pucken oprindeligt blev spillet fra.

I ishockey kan man også blive udvist. Hvis man overtræder reglerne bliver man straffet med udvisninger af forskellig varighed. Det kan være fra 2 minutter og helt op til resten af kampen. Hvis man idømmes en udvisning på 2 minutter, bliver man fuldtallig så snart modstanderen scorer.

Ishockey hallen

digg-dk-har-du-overvejet-ishockey-tekstbillede7003x336

Skøjtehaller er bygget op omkring en stor isflade, som køler bygningen enormt meget ned. Derfor er det vigtigt at have godt med tøj på – også når man blot skal overvære en kamp. Når luften kommer ind i bygningens konstruktion dannes der ofte kondens på overfladerne.

Det er en af grundene til, at man tit oplever, at isen er ujævn, da kondensen drypper ned på den fra loftet. Derudover kan det også resultere i skimmelvækst, tåge som går udover sigtbarheden og meget ubehagelige forhold for tilskuerne.

Det er derfor vigtigt, at man er opmærksom på, at hallen har den rette fugtstyring gennem tilpas ventilation og varme, så det er sundt at opholde sig der. Fugtstyring er nemlig den eneste måde hvorpå man kan reducere fugtindholdet i hallen.

Hvis du synes ishockey lyder som noget for dig, er det bare med at komme afsted. Som sagt giver hockey god hjerte-kar-træning, da man løber meget og dermed skubber grænserne for både sin lungekapacitet og puls. Man forbrænder mange kalorier gennem en træning eller en kamp, og det styrker samtidig ben, ryg og arme. Endeligt er det hockey også ekstremt godt for forbedring af balance og koordination.