Guide: Sådan får du en succesfuld karriere inden for marketing

digg-dk-guide-saadan-faar-du-en-succesfuld-karriere-inden-for-marketing-703x336

Det er helt naturligt, at man på et tidspunkt i sit liv overvejer et karriereskift. Mange voksne i den erhvervsaktive alder føler nemlig, at det er tilfældigheder, der har ført dem til den branche eller stilling, de er endt i. Derfor kommer tvivlen omkring hvorvidt, man har fundet sin rette hylde ofte op i dem.

Det kan være skræmmende at foretage et karriereskift, da man bevæger sig væk fra alt det trygge og sikre, som man efterhånden ved rigtig meget om. Det er dog aldrig for sent at lave et karriereskift, det er blot vigtigt, at springet er gennemtænkt, så det ikke føles som en endnu større byrde, end det i virkeligheden er.

Det er vigtigt at være glad for at gå på arbejde, og følelsen af at have fundet den rette hylde på arbejdsmarkedet virker tilfredsstillende, får sindet til at falde til ro, og medvirker til, at man hviler i sig selv og sin hverdag.

Gennem årene er flere og flere nye brancher blevet en realitet. Marketingbranchen er i en rivende udvikling, men var måske ikke så udbredt, da man i tidernes morgen skulle vælge uddannelse, job og fremtid.

Hvis du finder marketing spændende, og overvejer en karriere inden for dette, er der dog nogle tanker, du skal gøre dig først, for at sikre, at du passer ind og kan magte opgaven. Det er et stort skridt at skifte karriere i en sen alder, og det handler i bund og grund om at turde at springe ud i det.

I denne artikel får du en guide over hvilke tanker og overvejelser, du skal gøre dig, før du siger dit gamle job op, og starter på ny i marketingbranchen.

Er det virkelig noget for dig?

Det er vigtigt at se karriereskiftet med realistiske øjne. Det er en sjældenhed, at et job ikke vil medføre nogle kedelige opgaver, og man bliver nødt til at tage det sure med det søde. Sådan er det naturligvis også i marketingbranchen – græsset er altså ikke altid grønnere på den anden side.

Første og fremmest er det vigtigt at finde ud af, om man har passionen for den branche, man overvejer at skifte over i. Hvis man har en dyb passion, kommer man langt, da det også smitter af på motivationen og lysten til at lære.

For at få en succesfuld karriere inden for marketing er det vigtigt at være kreativ og interesseret i kommunikation. Søgemaskineoptimering og online marketing er nogle af de nyere aspekter inden for marketingbranchen, og det er vigtigt, at man er interesseret i netop denne form for markedsføring også.

Kreativitet er en af de vigtigste egenskaber at have, hvis man ønsker en succesfuld karriere i branchen, man skal nemlig være i stand til at:

  • Udvikle idéer
  • Inspirere
  • Tilpasse kommunikation og idéer til bestemte målgrupper
  • Kommunikere både skriftlige og mundtligt
  • Finde frem til de rette budskaber
  • Komme kunders forventninger i møde

I dag bruges internettet i stigende grad som opslagsværk af en stor del af danskerne. Derfor dækker online marketing over en stor del af feltet inden for marketing. Det er derfor vigtigt, at du, inden et potentielt karriereskift, sætter dig ind i de forskellige begreber, som dækker over store dele af arbejdsområderne inden for online marketing.

Det er altså vigtigt at fastslå, hvorvidt man kan forstå det tekniske aspekt inden for online marketing samtidig med, at man skal føle sig på hjemmebane, når det kommer til kommunikation både offline og online. Endeligt er det vigtigt, at man har en medfødt kreativ indsigt, da den vil komme i brug mange gange i løbet af en arbejdsdag.

Søgemaskineoptimering, sociale medier og content marketing

digg-dk-guide-saadan-faar-du-en-succesfuld-karriere-inden-for-marketing-tekstbillede-400x300

Hvis begreberne ovenfor er helt ukendte for dig, er det med sikkerhed noget, du skal undersøge, før du kaster dig ud i et karriereskift.

Begreberne er nemlig en stor del af arbejdsområderne, når det kommer til online marketing, og det er altafgørende at kunne forstå vigtigheden af disse begreber.

Søgemaskineoptimering (SEO) er helt grundlæggende et begreb, der dækker over markedsføring via en søgemaskine som for eksempel Google. Det er betegnelsen for en række tiltag – herunder linkbuilding – som har til formål at forbedre synligheden af en hjemmeside i søgeresultaterne.

Sociale medier kender de fleste til. Der er et kæmpe marketingpotentiale på sociale medier, og det er afgørende at kende til det, når man skal agere i branchen. På de sociale medieplatforme foregår kommunikationen begge veje, og det er derudover muligt at ramme en specifik målgruppe gennem eksempelvis Facebook annoncering.

Endeligt findes der content marketing, som helt grundlæggende handler om at skabe godt og relevant indhold for at tiltrække relevante besøgende til de sider, man yder en indsats for. Content marketing er også en stor del af søgemaskineoptimering.

Disse tre begreber er blot nogle af de mange, du skal kende til for, at du kan føle dig hjemme i marketingbranchen. Det handler altså om at have en bred teknisk forståelse. Selvom du ikke kommer til at arbejde med eksempelvis content marketing delen, er det vigtigt at have forståelse for hele processen, når man skal gøre en side synlig i søgemaskinerne.

Hvis du i forvejen kender til alt inden for SEO, sociale medier samt kommunikation og samtidig er kreativ af sind, er det bare med at kaste dig ud i karriereskiftet. Det handler om at turde starte fra bunden i et håb om endelig at kunne falde til ro, med tanken om at have fundet sin rette plads rent karrieremæssigt.